Linkuri accesibilitate

Un consilier socialist de la Bălți, reținut după ce s-ar fi bătut într-un restaurant


Consilierul socialist de la Bălți, Maxim Moroșan, ținând un discurs la tribună
Consilierul socialist de la Bălți, Maxim Moroșan, ținând un discurs la tribună

Consilierul socialist de la Bălți, Maxim Moroșan, a fost reținut de poliție după ce câteva înregistrări video cu o bătaie într-un restaurant din capitala de nord au apărut pe internet.

Primele imagini cu un conflict în care ar fi implicat și Moroșan, au început să apară pe canalele de Telegram vineri dimineață.

Până acum, pe rețele circulă două video-uri: unul neoficial, din interiorul localului, și altul publicat pe canalul oficial de Telegram al Inspectoratului General de Poliție (IGP).

„La data de 26 iunie, pe o stradă din adiacentul unui local din Bălți, iar ulterior pe teritoriul localului, au avut loc mai multe altercații dintre două grupuri, fiind implicată și o persoană cu funcție publică în Consiliul municipal Bălți”, se arată în mesajul poliției, publicat pe 28 iunie.

Sursele Europei Libere din poliție afirmă că Moroșan este reținut pentru 72 de ore pentru huliganism.

Poliția mai spune că în conflict au fost implicate șase persoane: patru dintre acestea au fost reținute, iar două au fugit în străinătate. Potrivit oamenilor legii, cei reținuți riscă până la cinci ani de închisoare sau o amendă de la 37.500 de lei la 67.500 de lei.

Într-un comunicat oficial, Partidul Socialiștilor (PSRM) declară că „atacul asupra lui Moroșan” ar fi o „provocare criminală organizată”, în spatele căreia ar sta niște grupări subordonate politicianului Renato Usatîi.

„Anterior, la adresa lui Maxim Moroșan au fost lansate amenințări și i s-a cerut să părăsească orașul Bălți și să se retragă din politică”, afirmă socialiștii.

Renato Usatîi nu a comentat încă acuzațiile PSRM.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te

  • 16x9 Image

    Denis Dermenji

    Scriu pentru versiunea de limbă rusă și română a site-ului Europa Liberă Moldova, despre conflictul transnistrean și procesul de reglementare, dar și despre temele de actualitate din R. Moldova. Din 2018 până în 2021 am lucrat la Moldova 1 și Jurnal TV. În 2022,  fiind jurnalist la newsmaker.md, am scris și am filmat reportaje din regiunea Kiev, în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

XS
SM
MD
LG