Linkuri accesibilitate

Un kazah a fost arestat pentru incitare la ură și susținerea invaziei Rusiei în Ucraina


Un bărbat din Kazahstan a fost arestat după ce a publicat o declarație pe TikTok în care se presupune că a insultat kazahii și și-a exprimat sprijinul pentru președintele rus Vladimir Putin și pentru invazia neprovocată a Moscovei în Ucraina.

Oficiali ai departamentului de poliție din regiunea centrală Qaraghandy din Kazahstan au declarat pentru RFE/RL la 25 octombrie că au arestat un locuitor în vârstă de 42 de ani din Qaraghandy, capitala regiunii, sub acuzația de incitare la ură socială, etnică și religioasă pe internet.

Ziarul Vecerniaia Karaganda a declarat pe Telegram că bărbatul, care nu a fost identificat, a fost arestat după ce a publicat un videoclip în care „insulta, folosind înjurături, cetățenii și conducerea Kazahstanului”. De asemenea, el și-a exprimat sprijinul pentru războiul Rusiei din Ucraina și pentru acțiunile personale ale lui Vladimir Putin, a precizat Vecerniaia Karaganda, adăugând că toate videoclipurile și fotografiile de pe contul TikTok al bărbatului au fost eliminate.

După ce Rusia și-a lansat agresiunea la scară largă împotriva Ucrainei în februarie, oficialii kazahi au lansat mai multe anchete legate de insulte online la adresa Kazahstanului și de exprimarea sprijinului pentru Rusia de către cetățenii acestei națiuni din Asia Centrală.

XS
SM
MD
LG