Linkuri accesibilitate

Un nou partid vrea să primenească ţara!


Un nou partid vrea să primenească ţara!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:05 0:00
Link direct

Ce ne lipsea cel mai mult acum? Corect! Un nou partid! Aflu că Partidul Politic NOI, ce se vrea o formațiune politică nouă, de centru-stânga, de orientare pro-moldovenească, a fost lansat pe 11 iulie. Cred, totuşi, că e vorba de o relansare, deoarece partidul cu pricina a fost înregistrat în îndepărtatul an 1999, dar, din motive necunoscute, a cam lâncezit în anonimat. Membrii partidului, în frunte cu Vladimir Dachi, își propun să devină „un factor integrator” şi „vin cu un proiect special pentru Moldova și cu un nou mod de a face politică”. Ei declară că vor trece de la ideea de ură și dezbinare înrădăcinate în societatea moldovenească la respect, indiferent de limba vorbită sau etnie”.

Am impresia că mesajul acesta centrist-împăciuitorist a fost folosit până la saţietate în RM. Specialişti mari ai politicii bazate pe „respect” sunt, fireşte, democraţii lui Dumitru Diacov. Şi orientări pro-moldoveneşti am avut câtă frunză şi iarbă. De aceea, sincer să fiu, nu prea înţeleg noutatea invocată de Partidul NOI. Apropo, denumirea formaţiunii mi se pare cam confuză şi pretenţioasă. În RM, mai toate partidele au invocat binele nostru, dar au muncit mai mult pentru interesele lor. Aşadar, un nou partid iese la rampă în vremea coronavirusului! Măi să fie! Aşteptăm primenirea!

În altă ordine de idei, gluma se îngroaşă în RM şi numărul de infectaţi nu mai scade. Şi e limpede că partidele existente nu prea ştiu ce să facă pentru a îmbunătăţi situaţia. Va reuşi oare noul partid? Nu am un răspuns.

XS
SM
MD
LG