Linkuri accesibilitate

Un ONG protestează la Chișinău cerând redeschiderea grădinițelor


Asociația Obștească „Părinți Solidari” a organizat în dimineața zilei de miercuri, la Chișinău un protest în faţa Guvernului cu genericul: „Copiii mor - Guvernul tace”, la care au repetat apelul de redeschidere a grădiniţelor, transmite agenția IPN.

Ala Revenco, director executiv al Asociației a declarat că cei de la Guvern nu şi-au asumat grija pentru copiii care, odată cu închiderea grădiniţelor, au fost trimişi acasă.

Potrivit ei, nici cele două cazuri recente de decese ale unor copii preşcolari, ar fi putut fi evitate dacă grădiniţele funcţionau, și tragediile nu au obligat Guvernul să găsească soluţii pentru părinţi.

Ala Revenco a criticat guvernul pentru că nu a dat la timp un răspuns solicitărilor și petițiilor asociației

Ala Revenco susţine că nimeni nu verifică câţi dintre copiii preşcolari sunt în situaţie de risc, rămân singuri acasă sau le este asigurat dreptul la o alimentaţie sănătoasă.

Pe lângă solicitările incluse în petiţia depusă anterior, activiştii solicită acum suplimentar să se stabilească un regim de muncă special pentru părinți care să coreleze cu programul de funcţionare a grădiniţelor în perioada pandemiei.

Activitatea instituţiilor preşcolare a fost sistată pe 11 martie din cauza situaţiei epidemiologice. De aproape patru luni, în jur de 150 de mii de copii nu frecventează instituţiile preşcolare.

XS
SM
MD
LG