Linkuri accesibilitate

Un parteneriat curios: MAI şi Mitropolia Chişinăului


MAI e şi el un fel de paznic al ordinii şi moralităţii în societate?

Aflu că a fost semnat un Acord de colaborare între Mitropolia Chişinăului şi Ministerul Afacerilor Interne. Se doreşte „promovarea educaţiei spirituale şi asistenţei religioase printre angajaţii instituţiilor subordonate MAI”. După semnarea acordului, Mitropolitul Vladimir i-a mulţumit ministrului Jizdan pentru „implicarea activă în procesul de promovare a valorilor moral-spirituale şi pentru susţinerea permanentă a iniţiativelor Mitropoliei”. Iar ministrul le-a mulţumit clericilor pentru „disponibilitatea, entuziasmul şi dăruirea lor”.

Un parteneriat curios: MAI şi Mitropolia Chişinăului
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:15 0:00
Link direct

Fireşte, dacă vor aceste instituţii să semneze un acord, n-au decît s-o facă. Mi se pare totuşi fapta asta curioasă. Biserica n-ar trebui să ia o anumită distanţă faţă de statul laic? Şi de ce anume cu MAI face acorduri Mitropolia Chişinăului? De ce nu cu Ministerul Culturii sau cu cel al Economiei? Pentru că MAI e şi el un fel de paznic al ordinii şi moralităţii în societate?

Şi dacă în Ministerul cu pricina nu toţi angajaţii sunt ortodocşi?

În fond, orice angajat al MAI ar putea să găsească timp şi să se ducă la biserică. Asta fac mulţi oameni. Pur şi simplu se duc la biserică. Şi în acest caz nu e nevoie de parteneriate care să asigure promovarea educaţiei spirituale într-o instituţie de stat.

Şi pentru că acordul e semnat cu MAI, o instituţie care se ocupă de securitatea noastră, aş vrea să mai remarc ceva. Am văzut că reprezentanţii Mitropoliei Moldovei sunt oaspeţi frecvenţi în Transnistria şi apar uneori pe unele fotografii alături de cinovnici transnistrieni. MAI ce crede despre asta? Sau e o modalitate de apropiere a celor două maluri ale Nistrului?

XS
SM
MD
LG