Linkuri accesibilitate

Un prezentator rus de la RT a fost concediat după ce a făcut comentarii șocante despre copiii ucraineni


Jurnalistul de televiziune Anton Krasovski
Jurnalistul de televiziune Anton Krasovski

Redactorul-șef al postului de televiziune, Margarita Simonian, a scris pe Twitter pe 23 octombrie că l-a suspendat pe prezentatorul Anton Krasovski din cauza comentariilor sale „dezgustătoare”, adăugând că nimeni de la RT nu îi împărtășește opiniile.

În emisiunea sa difuzată săptămâna trecută, Krasovski a spus că copiii care au criticat Rusia ar fi trebuit să fie "aruncați direct într-un râu cu un curent puternic".

Comentariul a stârnit o indignare generalizată, iar Ucraina a spus că RT incită la genocid.

Krasovski, comentator pro-război care a fost sancționat de Uniunea Europeană, dădea o replică relatării autorului rus de science-fiction Serghei Lukianenko care povestea cum, atunci când a vizitat pentru prima dată Ucraina în anii 1980, copiii i-au spus că ar trăi mai bine dacă Moscova nu le-ar ocupa țara.

„Ar fi trebuit să fie înecați în Tisina (râul)”, a spus Krasovski în replică. „Pur și simplu înecați-i pe acei copii, înecați-i”. Alternativ, a spus el, „ar putea fi băgați în colibe și arși”.

Într-un scurt segment al interviului care a fost distribuit pe rețelele de socializare, Krasovski a luat în derâdere, de asemenea, de informațiile că soldații ruși ar fi violat femei ucrainene în vârstă în timpul invaziei.

Krasovski a câștigat o oarecare recunoaștere occidentală atunci când a anunțat în direct la televiziunea rusă în 2013 că este homosexual, pentru a protesta împotriva legislației susținute de Kremlin care impunea amenzi dure și pedepse cu închisoarea pentru distribuirea de „propagandă” homosexuală.

XS
SM
MD
LG