Linkuri accesibilitate

Un responsabil cu mobilizarea în Krasnodar a fost împușcat mortal


Submarinul Krasnodar se întoarce acasă după ce a participat la lupta împotriva Statului Islamic în Siria, în portul Sevastopol de la Marea Neagră, Crimeea, 9 august 2017.
Submarinul Krasnodar se întoarce acasă după ce a participat la lupta împotriva Statului Islamic în Siria, în portul Sevastopol de la Marea Neagră, Crimeea, 9 august 2017.

Șeful adjunct al departamentului de mobilizare din Krasnodar a fost împușcat mortal, a anunțat presa rusă pe 10 iulie.

Stanislav Rjițki, care a comandat, de asemenea, un submarin al Flotei Mării Negre, a fost împușcat de patru ori în timp ce făcea jogging în dimineața zilei de 10 iulie și a murit la fața locului. A fost deschis un dosar penal în legătură cu această crimă, a relatat TASS, citând organele de aplicare a legii.

Rjițkya comandat submarinul Krasnodar în cadrul Marinei ruse. Potrivit Ministerului rus al Apărării, Krasnodar este un submarin diesel-electric construit pentru flota din Marea Neagră și conceput „pentru a lupta împotriva navelor de suprafață și a submarinelor, pentru a pune mine și pentru a efectua recunoașteri".

Nava Krasnodar este echipată cu rachete de croazieră Kalibr, iar presa ucraineană a afirmat că nava a participat la bombardarea Vinniția în iulie anul trecut, trăgând cu rachetele sale de croazieră Kalibr din Marea Neagră.

În plus, o persoană cu același nume este inclusă în baza de date a unui site ucrainean care colectează date despre crimele de război din armata rusă.

În această bază de date se afirmă că Rjițki a fost comandantul submarinului Alrosa și a fost implicat direct în invazia militară a Ucrainei. Nu este clar când a părăsit Rjițki flota de submarine pentru postul de șef adjunct al departamentului pentru munca de mobilizare din Krasnodar.

Canalele Telegram raportează că obiectele găsite la locul crimei - un ceas inteligent și căști - aparțin, probabil, criminalului. Autoritățile din Krasnodar îl caută pe agresor.

Rusia a pus în aplicare o mobilizare parțială la sfârșitul anului trecut, încercând să adauge cel puțin 300.000 de soldați pentru a-și consolida forțele reduse din Ucraina. Deși forțele rusești sunt acum în principal în defensivă, Moscova a negat până acum planurile pentru o nouă mobilizare.

XS
SM
MD
LG