Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticorupţie.md


Invitata de astăzi este Marina Colun.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:35 0:00
Link direct


„În această săptămână aflați de pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice cum o femeie din Chişinău luptă de 13 ani cu sistemul judecătoresc din Moldova. În 2005 aceasta a încercat să-și facă dreptate după ce vecinul său a încălcat hotarele gospodăriei sale, iar la fiecare ploaie, din cauza scurgerilor amplasate ilegal, curtea femeii este inundată. Cazul ne-a fost comunicat pe Harta Corupției a portalului nostru și descrie amănuntele din două dosare care de mai mulți ani bat pasul pe loc.

Mai citiți pe portal și despre cum au fost reparate treptele de la intrarea într-un liceu din orașul Bălți, unde autoritățile au „uitat” de rampa de acces pentru persoanele cu dizabilități. Cazul a fost relatat de activista civică Diana Grosu, care are un blog pe portalul nostru. Potrivit ei, în liceul respectiv rampa de acces este doar la ieșirea de siguranță, dar drumul spre ea e într-o stare proastă.

Tot la rubrica „Bloguri” de pe portalul Anticoruptie.md veți găsi postarea lui Tudor Iascenco, redactorul-șef al ziarului Cuvântul de la Rezina, care subliniază că de când Ilan Şor a ajuns în funcţia de primar de Orhei la instituția dată au acces liber doar jurnaliştii care laudă partidul Şor şi guvernarea. Jurnalistul remarcă faptul că Șor a început să realizeze proiecte care într-o ţară normală imediat ar fi fost penalizate ca acte de corupere, asta în timp ce nici poliţia, nici CNA, nici Procuratura nu-l întreabă (deşi, conform legislaţiei, ar trebui să-l întrebe) pe Şor de unde ia milioanele de lei pentru finanţarea mega-concertelor, a fel de fel de proiecte, inclusiv aceleaşi magazine sociale.

Accesați şi rubrica „Investigații”, unde veți găsi mai multe anchete jurnalistice pe subiecte ce țin de integritate, achiziții publice și nu doar, iar dacă ați fost victima sau martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, sesizați-le pe Harta Corupției a portalului nostru.

  • 16x9 Image

    Tamara Grejdeanu

    Sunt parte din echipa Europei Libere din 2012 și în cei mai mulți ani de când sunt aici am povestit la radio despre oameni și preocupările lor, am scris despre educație, justiție și drepturile omului. În 2022 am trecut în departamentul digital și alături de cei mai faini colegi, sper că facem o treabă bună la moldova.europalibera.org.

XS
SM
MD
LG