Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticorupţie.md


Moldova, newsp

Invitata rubricii este Mariana Colun.

Un ziar în fiecare seară: Anticorupţie.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:04 0:00
Link direct„Accesând portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice, puteți citi despre șeful sectorului de poliție nr. 1 al Inspectoratului de poliție Buiucani din Chișinău, Nicolae Cornescu, care și-a amenajat la locul de muncă un apartament de 38 metri pătrați, cu toate comoditățile. Acesta urmează să fie cercetat penal pentru samovolnicie, soldată cu daune în proporții deosebit de mari. O decizie în acest sens a fost luată recent de Judecătoria Chișinău. Cazul respectiv a făcut subiectul unei anchete realizate de Centrul de Investigații Jurnalistice. Toate detaliile, pe Anticoruptie.md.

Un alt articol îl are în vizor pe fostul magistrat Victor Orîndaș. La distanța de trei ani și jumătate după ce a fost dat afară din sistem, ex-judecătorul a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să-și revizuiască hotărârile, din 31 mai 2016, prin care a fost declarat incompatibil cu funcția de magistrat și i-a fost refuzată demisia. Fostul judecător intenționează să obțină licența de avocat în SUA, iar hotărârile respective ale CSM, pe care le consideră ilegale, ar constitui un impediment. În cadrul ședinței de marți a CSM, examinarea cererii lui Victor Orîndaș a fost amânată. Pentru alte detalii, citiți articolul integral.

Tot pe portalul Anticoruptie.md puteți afla despre protestul Mariei Olaru din fața Procuraturii Generale. Chișinăuianca de 52 de ani a declarat greva foamei, în fața sediului Procuraturii Generale, în semn de protest față de numirea lui Ruslan Popov în funcția de viceprocuror general. Femeia susține că acesta ar fi contribuit la fabricarea unui dosar penal, pentru care a stat 25 de zile în închisoare, unde ar fi fost contaminată cu hepatita C. Care sunt celelalte nemulțumiri ale femeii, aflați pe Anticoruptie.md.


Tot pe portalul nostru citiți despre numirea lui Vitalie Zaharia, funcționar de stat în timpul guvernării democrate, la șefia Întreprinderii de Stat Poșta Moldovei. Zaharia a fost vizat într-o anchetă a Centrul de Investigații Jurnalistice, legată de firma soției sale, care nu a fost declarată atunci când acesta deținea o funcție publică. Ancheta a arătat că firma Toplider SRL era administrată de Vitalie Zaharia și a câștigat, între 2012 și 2018, aproape 100 de contracte cu statul, în valoare de peste 42 de milioane de lei. În perioada 2016-2018, Zaharia a deținut funcția de director al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO). Detalii, pe Anticoruptie.md.

Vă amintim că dacă ați fost martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, le puteți sesiza pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri vor fi investigate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG