Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticorupție.md


Invitata emisiunii este Mariana Colun.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct


„În această săptămână, aflați de pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice despre donațiile pe care le primesc procurorii anticorupție. Mai mulţi procurori anticorupție și-au cumpărat în ultimii trei ani imobile și mașini scumpe. Prețul achizițiilor nu s-a încadrat însă întotdeauna în limita veniturilor legale. În ajutor le-au venit rudele, cu donații impresionante. Fiecare al doilea procuror anticorupție a beneficiat de ajutoare financiare. Mai mulți experți consideră că donațiile, care nu sunt interzise de lege, pentru unii funcționari publici reprezintă o „soluţie” pentru a acoperi veniturile ilegale și a justifica achizițiile costisitoare. Detalii pe Anticoruptie.md.

La rubrica Știri citiți și despre președinta Judecătoriei Orhei, care vrea o promovare în sistem. Veronica Cupcea, care, în 2013, a angajat și promovat în funcție o persoană pe care o condamnase, vrea să avanseze în carieră. Ea a aplicat pentru un transfer la Judecătoria Chișinău sau să fie promovată direct la Curtea Supremă de Justiție. Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor​, subordonat Consiliului Superior al Magistraturii, va evalua cunoștințele magistratei, la 14 iunie. Detalii din biografia magistratei pe Anticoruptie.md.

Accesați şi rubrica „Dosare de corupție”, unde veți găsi informații despre un nou scandal în avocatură. Mai mulți avocați sunt nemulțumiți de faptul că unul dintre membrii Comisiei de Etică și Disciplină a Uniunii Avocaților are antecedente penale. Este vorba de Ion Malanciuc, care a ispășit o pedeapsă cu închisoarea pentru fapte de corupție și escrocherie. Cazul a ieșit la iveală săptămâna trecută, în cadrul adunării Baroului de avocați de pe lângă Curtea de Apel Chișinău.

Mai citiți pe portal și despre manifestanții care protestează în fața clădirii Curții Constituționale. Printre simpatizanții Partidului Democrat care pichetează Curtea Constituțională sunt refugiați din regiunea Donbas, Ucraina. Cel puțin așa s-au prezentat câteva dintre persoanele care erau în mulțimea din fața instituției, atunci când au discutat cu reporterul Anticoruptie.md. Oamenii au spus că nu au venit să protesteze, ci să privească, adică să vadă ce se întâmplă.

Dacă ați fost victima sau martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, vă îndemnăm să le sesizați pe Harta Corupției a portalului nostru.”

XS
SM
MD
LG