Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticorupție.md


Invitata este Mariana Colun de la anticoruptie.md

„Accesați portalul Anticoruptie.md pentru a afla ultimele noutăți din dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM. Procurorii au admis mai multe erori de procedură atunci când l-au audiat pe președintele Igor Dodon în calitate de martor în dosarul finanțării Partidului Socialiștilor. Concluzia rezultă din argumentele invocate de către fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în ordonanța din 26 noiembrie 2019, prin care a fost anulată ordonanța semnată la 18 iulie de către procurorul Alexandru Cernei. Portalul Anticorupție.md a intrat în posesia documentului respectiv, despre care mai mulți experți au opinat că ar fi adevăratul motiv al încarcerării lui Morari.

Procurorul responsabil de acest caz a încălcat normele Codului de Procedură Penală...

Potrivit documentului, procurorul responsabil de acest caz a încălcat normele Codului de Procedură Penală atunci când l-a audiat pe Igor Dodon în calitate de martor, deoarece articolul 163 interzice interogarea în calitate de martor a persoanei față de care există anumite probe că a săvârțit o infracțiune. Mai mult, declarațiile lui Dodon ar fi stat la baza deciziei luate de procurorul Cernei pentru a nu da curs dosarului privind finanțarea PSRM. Un alt argument invocat de Viorel Morari a fost faptul că subalternul său nu avea dreptul să îl audieze pe șeful statului, fiind încălcate prevederile articolului 262 din Codul de Procedură Penală, în care se stipulează că examinarea sesizărilor despre acțiunile președintelui Republicii Moldova și a infracțiunilor comise de către acesta țin de competența procurorului general sau a unui procuror desemnat de acesta. Detalii, pe portalul nostru.

La rubrica dosare de corupție citiți despre cauza fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care va mai sta 20 de zile în arest preventiv în scopul, citez „împiedicării stabilirii adevărului pe caz”, citat încheiat. Justificarea vine din partea judecătoarei de instrucție, Cristina Cheptea, care a prelungit miercuri mandatul de arestare pe numele lui Morari.

Nou dosar penal deschis pe numele activistului civic Anatol Mătăsaru...


„Reieșind din circumstanțele constatate, instanța consideră că privarea în continuare de libertate sub forma arestării preventive a învinuitului Morari Viorel este justificată, întemeiată și necesară, având drept scop împiedicarea stabilirii adevărului pe caz”, se menționează în decizia luată de magistrata Cheptea.

Citiți pe portalul nostru și despre noul dosar penal deschis pe numele activistului civic Anatol Mătăsaru. Acesta are statut de bănuit într-un nou dosar penal intentat de Poliția sectorului Centru al Capitalei pentru huliganism, în baza plângerii depuse de avocatul unui locuitor al Capitalei. El pledează nevinovat și susține că l-a predat poliției pe denunțător după ce l-ar fi surprins în timp ce încerca să dea o spargere. Anatol Mătăsaru este un activist civic, care filmează pentru portalul Anticoruptie.md, inclusiv în cadrul unor investigații jurnalistice. Mătăsaru este suspectat că la începutul lunii noiembrie 2019 l-ar fi bătut cu picioarele pe denunțător, în timp ce acesta se afla cu mașina la garajul său. Poliția a și emis o ordonanță privind recunoașterea lui Mătăsaru în calitate de bănuit. Alte detalii, pe Anticoruptie.md.”

XS
SM
MD
LG