Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticorupție.md


Invitata emisiunii este Julieta Saviţchi.

Un ziar în fiecare seară: Anticorupție.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:23 0:00
Link direct„Accesând portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice, puteți citi detalii despre drama unei femei cu dizabilități, locuitoare a satului Susleni, Orhei, care a avut odinioară o afacere prosperă în agricultură și a atras investiții pentru localitatea sa, şi riscă acum să ajungă pe drumuri. Toată drama acestei femei și a familiei sale se trage de la un împrumut de aproape 6 milioane de lei contractat în 2013 de la un om de afaceri. Banii care trebuiau să o ajute să cumpere tehnică agricolă de la firmele afaceristului i-au ruinat afacerea. Întreaga schemă, descrisă pe Anticoruptie.md.

Un alt articol se referă la deținuții care nu beneficiază de asistența medicală de calitate. Odată ce ajung în închisorile din Republica Moldova, cei mai mulți deținuți sunt privați nu doar de libertate, dar și de dreptul la servicii medicale. Astfel, unii își pierd sănătatea și chiar viața între pereții închisorilor. Asta deoarece majoritatea penitenciarelor din țară nu dispun de medici, iar internarea în spitale se face doar în cazurile extrem de grave. În timp ce experții afirmă că în raport cu aceste persoane se admit încălcări grave, reprezentanții sistemului penitenciar spun că deținuții au parte de tratament în condiții bune. Alte detalii, pe portalul Anticoruptie.md.

La rubrica dosare de corupție citiți despre duelul dintre familiile care au fost nevoite mai multe luni în șir sa asculte muzica funebra și vecinii lor. După ce au fost nevoiți să asculte mai multe luni în șir muzică funebră, locuitorii de pe strada Alexei Mateevici din Chișinău au fost acuzați de injurie și defăimare. Fosta funcționară de la Primăria Chișinău, Raisa Timofei, și ginerele ei, omul de afaceri Vasile Lesnic, i-a denunțat la poliție pe trei din locatarii de pe strada Mateevici, dar și pe avocatul lor, pentru că au făcut declarații pentru presă. Timofei și Lesnic îi acuză pe Natalia Busuioc, Andrei Stavinschi și Igor Ratușneac că ei sunt de fapt cei care au făcut ca muzica funerară să răsune non-stop și că au chemat presa ca să le facă probleme. Detalii, pe portalul anticoruptie.md.

Dacă ați fost victima sau martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului sau dacă aveți informații despre aranjarea unor licitații sau irosirea banilor publici, vă îndemnăm să le sesizați pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri pot ajunge subiectele unor investigații jurnalistice.”

XS
SM
MD
LG