Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Anticorupție.md”


Invitata rubricii de astăzi este Mariana Colun.

Accesați portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice pentru a citi despre magistrații Curții de Apel Chișinău, Negru Maria și Secrieru Ion, care au fost desemnați judecători specializați în controlul judiciar asupra activității de testare a integrității profesionale la Curtea de Apel Chișinău. Decizia a fost luată joi de membrii Consiliului Superior al Magistraturii. Ambii judecători au fost anterior subiecți ai investigațiilor jurnalistice, în care reporterii semnalau probleme de integritate. Detalii, pe Anticoruptie.md.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:42 0:00
Link directUn alt articol îi are în vizor pe magistrații Curții Constituționale, aleși într-o nouă componență în a doua jumătate a anului trecut, care s-au descurcat cum au putut în anul 2019: unii au făcut tranzacții de milioane cu automobile, case sau terenuri, iar alții au avut venituri modeste. Reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice au analizat declarațiile de avere și de interese personale ale judecătorilor de la CC depuse pentru anul 2019 și au aflat ce câștiguri au obținut magistrații, care este mărimea conturilor din bănci ale acestora şi cât au cheltuit pentru terenuri și locuințe noi.

La rubrica știri aflați că unii șefi ai celor mai importante instanțe de judecată din țara noastră și-au reînnoit anul trecut colecțiile de mașini, au moștenit bani sau terenuri, iar alții au beneficiat, ca și în ceilalți ani, de donații generoase de la părinți și rude. Reporterii Anticoruptie.md au analizat declarațiile de avere și de interese personale ale președinților și vicepreședinților Curții Supreme de Justiție, Curții de Apel Chișinău și Judecătoriei Chișinău, depuse pentru anul 2019.

La rubrica știri citiți despre Cornelia Furtună, o femeie în vârstă de 36 de ani din municipiul Bălți, care a fost depistată cu Covid-19 și internată în secția de boli infecțioase la trei zile după ce a suportat o intervenție chirurgicală la Spitalul municipal din Bălți. Femeia susține că a respectat timp de trei săptămâni regimul de izolare la domiciliu pentru a nu se infecta cu noul tip de coronavirus. Ea spune că nu era contaminată atunci când a ajuns în spital. Cum a fost posibil, aflați citind articolul integral.

Dacă ați fost victima sau martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului sau dacă aveți informații despre aranjarea unor licitații sau irosirea banilor publici, vă îndemnăm să le sesizați pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri pot ajunge subiectele unor investigații jurnalistice.

XS
SM
MD
LG