Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticorupție.md


Invitata este Mariana Colun de la anticoruptie.md:

Un ziar în fiecare seară: Anticorupție.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:40 0:00
Link direct

„În această săptămână citiți pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice despre un apartament de lux pe care șeful interimar al Procuraturii Anticorupție l-a trecut pe numele tatălui său. Şeful interimar al Procuraturii Anticorupţie, Serghei Gavajuc, vrea să se mute de curând în casă nouă, un apartament de lux din complexul rezidenţial amplasat în apropierea parcului de la Valea Morilor. Omul legii susţine că locuinţa a fost procurată de tatăl său care locuieşte în Bălţi şi este angajat la întreprinderea Răut din localitate. Mai mult, şeful interimar de la Procuratura Anticorupţie a început anul trecut să-şi mai construiască o casă în Bălţi, având deja una. Detalii, pe portalul nostru.

La rubrica „Dosare de corupție” aflați că fostul magistrat de la Judecătoria Râșcani din municipiul Chișinău, Igor Vornicescu, este primul inculpat în dosarul Laundromat care și-a primit sentința.

Acesta a fost recunoscut vinovat de pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei încheieri contrare legii...

Hotărârea a fost pronunțată miercuri de un complet format din judecătorii Irina Țonov, Viorica Dodon și Alexei Paniș. Vornicescu însă a fost eliberat de răspundere penală în legătură cu survenirea prescripţiei de tragere la răspundere penală. Alte detalii, pe Anticorupție.md.

Tot la rubrica „Dosare de corupție” citiți despre injustiţia perpetuată de șapte ani în cazul unui tânăr omorât în bătaie şi aruncat în Nistru. Curtea de Apel Bălţi nu a putut desfăşura timp de un an şi jumătate nicio şedinţă de judecată în dosarul omorului lui Vitale Covali, comis acum șapte ani și jumătate. Deşi instanţa a programat pentru perioada respectivă 15 şedinţe de judecată, majoritatea au fost amânate la solicitarea inculpaţilor şi avocaţilor lor sau din alte motive, inclusiv şi din cauza pandemiei. Mama victimei consideră că tergiversarea face parte dintr-un scenariu de muşamalizare a dosarului. Eugenia Ceban, mama tânărului ucis, consideră că procesul este tergiversat intenţionat şi nu exclude că ar fi vorba de acţiuni de corupere a unor funcţionari. Femeia care munceşte de mai mulţi ani în Italia, ne-a declarat că nu mai poate veni la şedinţele de judecată doar ca să afle că acestea nu vor avea loc. Detalii, pe portalul nostru.

La rubrica „Știri” aflați că Autoritatea Națională de Integritate s-a autosesizat după ce portalul Anticoruptie.md a arătat în cadrul unui articol că proaspătul deputat PSRM, Grigorii Uzun, „a uitat” să indice în declarația de avere pentru 2020 statutul de fondator în cadrul unei companii, precum și dividendele pe care le-a încasat din activitatea acesteia. Maria Dastic, ofițer de presă la ANI, ne-a comunicat că președinta Autorității, Rodica Antoci, a semnat o sesizare din oficiu în cazul deputatului socialist, pe care a remis-o către inspectorat. Urmează o verificare prealabilă și dacă va exista bănuiala rezonabilă, ANI va iniția controlul averii. Detalii, pe Anticoruptie.md.”

XS
SM
MD
LG