Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticorupție.md


Invitata de astăzi este Mariana Colun.

Un ziar în fiecare seară: Anticorupție.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:40 0:00
Link direct

„Accesați portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice pentru a afla că un minor care a violat o femeie din Căușeni a primit trei ani și opt luni de închisoare cu executarea pedepsei în centrele pentru minori și tineri. Cel de-al doilea suspect a fost declarat „iresponsabil” de expertiza psihiatrică și va fi cercetat într-o procedură separată. După șase luni de investigații, vinovatul va achita 9.000 de lei ca prejudiciu material, dar și 50.000 de lei ca prejudiciu moral victimei. Al doilea suspect urmează să fie documentat. Avocatul victimei, Ion Oboroceanu, a subliniat că în R. Moldova rareori legiuitorii hotărăsc pozitiv achitarea prejudiciului moral și material în favoarea victimei. Oboroceanu a precizat că Centrul de Drept Căușeni pe care-l reprezintă va asigura în continuare respectarea drepturilor victimelor violenței și abuzurilor. Toate circumstanțele cazului, pe Anticoruptie.md.

La rubrica dosare de corupție aflați că Bemol Retail, proprietara unei rețele de benzinării din Moldova, aflată în litigiu cu fostul manager al Danube Logistics, Thomas Moser, operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești, consideră „contrare fundamentelor statului de drept” apelurile la implicarea instituțiilor statului în procedurile legale. Această reacție a companiei apare în contextul în care executorul judecătoresc Roman Talmaci a decis să instaleze administrație silită la Danube Logistics, sub pretextul perceperii datoriilor de la Thomas Moser. De cealaltă parte, Danube Logistics susține că nu deține activele lui Thomas Moser și nu poartă răspundere pentru datoriile individuale ale acestuia. Detalii, pe portalul nostru.

Dacă ați fost victima sau martorul unor acte de corupție sau dacă aveți informații despre aranjarea unor licitații sau irosirea banilor publici, vă îndemnăm să le sesizați pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri vor fi reflectate în investigațiile noastre.”

XS
SM
MD
LG