Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Anticoruptie.md”


Invitata emisiunii este Mariana Colun.

Pre-revista presei: Anticorupție.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:40 0:00
Link direct

„Accesând portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice, puteți citi despre veniturile și achizițiile judecătorilor de la Curtea Constituțională în 2018. Unii judecători ai Curții Constituționale și-au cumpărat în 2018 automobile de lux pentru care au achitat sute de mii de lei, iar alții au primit în posesie bolizi de milioane. În același timp, jumătate din membrii Curții nu au achiziționat nimic anul trecut. Reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice au analizat declarațiile de avere și de interese ale judecătorilor de la Curtea Constituțională depuse pentru anul 2018 și au aflat ce câștiguri au obținut magistrații, cât au cheltuit pentru mijloacele de transport și care este mărimea conturilor din bănci ale acestora. Toate detaliile, pe Anticoruptie.md.

Un alt articol îl are în vizor pe ex-ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama, învinuit într-un dosar de corupție. Acesta și-a vândut casa de milioane de lângă pădurea Durlești. Imobilul cu suprafața de circa 300 de metri pătrați, situat la o distanță de aproape 200 de metri de la pădurea din Durlești, a fost scos în vânzare la începutul lunii aprilie 2019, cu prețul de 270.000 de euro. Dosarul în care este cercetat Grama se află în instanță la etapa cercetării judiciare, a precizat pentru Anticoruptie.md șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor. Numele lui Eduard Grama lipsește însă din agenda ședințelor Judecătoriei Chișinău. Pentru alte detalii, citiți articolul integral.

Tot pe portalul Anticoruptie.md puteți afla despre incidentul cu implicarea lui Sergiu Godoroja, un activist civic din comuna Trușeni, suburbie a Chișinăului, care susține că a fost bătut și amenințat cu moartea în propria gospodărie de către soțul unei consiliere locale. Bărbatul ne-a declarat că agresorul i-a cerut să renunțe la activismul civic și să își retragă cele câteva solicitări de informație despre activitatea Comisiei buget și finanțe a Consiliului local Trușeni, prezidată în ultimul timp de către soția acestuia. Care sunt rădăcinile conflictului și ce declarații au făcut figuranții, aflați pe Anticoruptie.md.

Vă amintim că, dacă ați fost martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, le puteți sesiza pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri vor fi investigate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice.”

[Transcriere Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG