Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticoruptie.md


Invitata emisiunii este Mariana Colun.

„Aflaţi de pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigaţii Jurnalistice cum se fac achizițiile publice la Consiliul Superior al Magistraturii. Aproape 39 de milioane de lei – atât a cheltuit în ultimii cinci ani CSM pentru „asigurarea condițiilor de muncă” ale angajaţilor, adică pentru sediu, reparaţii, mobilier şi alte bunuri. Toate achiziţiile mari s-au făcut dintr-o singură sursă, în licitaţii cu un singur participant. Totodată, peste 3 milioane de lei au fost fragmentate în mai multe contracte de mică valoare, prin care s-au procurat covoare, aranjamente florale şi alte bunuri. Detalii, pe Anticoruptie.md.

La rubrica dosare de corupție, citiți despre Constantin Cojocaru, procuror la Procuratura raionului Glodeni, eliberat din funcție în noiembrie 2017, care a fost trimis pe banca acuzaților. El este învinuit că a gestionat fraudulos un dosar în privința unei persoane cercetate pentru escrocherie. Fostul acuzator de stat a operat înscrieri false în dosar, inclusiv pe proceduri, la care atât partea acuzată, cât și apărătorul ei nu au participat. Pe numele lui Constantin Cojocaru este intentat și un al doilea dosar penal pentru neglijență în serviciu, care se examinează în prezent la Judecătoria Drochia. Anterior Cojocaru a fost sancționat disciplinar de două ori. Alte detalii, pe Anticoruptie.md.

Pentru a afla cum au ajuns zeci de milioane din banii publici în buzunarele unui funcționar al statului care a ascuns în declarația de avere veniturile companiei înregistrate pe numele nevestei sale, de la care mai multe autorități au procurat leduri de câteva ori mai scumpe decât în magazine, accesați vineri portalul Anticoruptie.md.

Vă amintim că, dacă ați fost martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, le puteți sesiza pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri vor fi investigate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice.”

XS
SM
MD
LG