Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticoruptie.md


Invitata rubricii de astăzi este Mariana Colun.

„Citiți pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigaţii Jurnalistice o anchetă despre o clădire din inima Capitalei, parte a patrimoniului arhitectural, a fost avariata, după ce o companie a început restaurarea acesteia în baza unei licitaţii în valoare de peste patru milioane de lei. Edificiul a fost inundat de mai multe ori din cauza că acoperişul a fost demontat, iar construcţia a stagnat luni în şir. Acum tavanul stă să cadă, iar pereţii sunt acoperiţi de igrasie. Agentul economic și responsabilii de la Primărie se acuză reciproc. În urma scandalului, Alexandru Panfilii, şeful Direcției Construcții Capitale a Primăriei Chișinău, a fost nevoit să renunțe la funcţie. Pentru alte detalii, accesați portalul Anticoruptie.md.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct

Un alt articol se referă la fostul deputat în primul Parlament al Republicii Moldova și unul dintre semnatarii Declarației de Independență, Andrei Baştovoi, eliberat miercuri seara din detenție, cu trei luni înainte de termen. El a fost condamnat în 2013, la 9 ani de puşcărie, fiind învinuit de delapidări de fonduri pe când era vicepreşedinte al companiei petroliere Ascom-Group și de comandarea unui dublu omor. Denunțul a fost făcut de omul de afaceri Anatol Stat, proprietarul companiei Ascom-Grup. Baștovoi a pledat nevinovat și s-a declarat victimă a unor intrigi. Detalii, pe Anticorupție.md.

La rubrica dosare de corupție, citiți despre luptătorul K-1 Aurel Ignat, care a fost plasat în arest la domiciliu după șapte luni de detenție în Penitenciarul nr. 13. El este învinuit de implicare în bătaia de la Discoteca „Edgo” soldată cu un deces. Schimbarea măsurii preventive a fost posibilă după ce majoritatea martorilor au declarat că nu Aurel Ignat este cel care l-a omorât în bătăi pe Sergiu Bejenari.. Alte detalii, pe Anticoruptie.md.

Tot la rubrica dosare de corupție citiți despre pedepsele pentru presupușii organizatori ai asasinării lui Vladimir Plahotniuc. Curtea de Apel Chișinău a admis contestația procurorilor și a pronunțat pedepse mai aspre pentru cei care ar fi pus la cale asasinarea lui Vladimir Plahotniuc în aprilie 2017. Cea mai mare pedeapsă a fost pronunțată pentru Valeriu Zabolotnîi, director al filialei moldovenești a Fundației pentru susținerea veteranilor și invalizilor din sport, IFAVIS, filială fondată de autoritatea criminală Grigore Caramalac, alias „Bulgarul”. Acesta va sta la închisoare 23 de ani, după ce instanța i-a majorat termenul de detenție cu trei ani. Stepan Kirov, un apropiat al lui Zabolotnîi, a fost condamnat la 13 ani, în loc de opt, cum a decis instanța de fond, Dmitri Șevcenko – 13 ani, în loc de 11, Ivan Cojocari – 12 ani, în loc de 5, Igor Melnic – 14 ani, în loc de 6, și Vasile Dragulea – 11 ani, în loc de 3. Ultimii trei au fost achitați pentru tentativă de omor, însă au fost găsiți vinovați pe alte capete de acuzare – trecerea ilegală a frontierei, transport și păstrare ilegală de muniții. Pentru alte detalii, accesați portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice.”

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG