Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticoruptie.md


Tiraspol (Foto: RISE Moldova)

Invitata emisiunii este Mariana Colun.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct


„Citiți pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigaţii Jurnalistice un articol despre președintele raionului Orhei, Tudor Golub, înaintat de Partidul Democrat pentru circumscripția nr. 19 Ivancea, la alegerile parlamentare din februarie 2019. Acesta este în politică de 15 ani, perioadă în care a trecut prin mai multe partide. El a încălcat în repetate rânduri regimul juridic al incompatibilităților, iar presa a scris că ar fi admis repartizarea unor sume din bugetului raional pe criterii de partid, dar și că „și-ar fi lustruit" imaginea pe bani publici. Pentru alte detalii, accesați portalul Anticoruptie.md.

Un alt articol se referă la președintele de onoare al Partidului Șor, Valeri Klimenko, unul dintre candidații Partidului Șor în circumscripțiile uninominale, care l-a agresat verbal și fizic pe activistul Anatol Mătăsaru, în timp ce acesta filma pentru portalul Anticoruptie.md protestul formațiunii din fața sediului Comisiei Electorale Centrale.

Klimenko s-a apropiat de activist și l-a întrebat injurios de ce îl filmează, l-a apucat de gât, l-a lovit și i-a aruncat camera pe carosabil. De cealaltă parte, politicianul, solicitat de reporterul Anticoruptie.md, s-a arătat indignat de faptul că îl „apără” pe Mătăsaru. Președintele de onoare al Partidului Șor, Valeri Klimenko, este candidat al acestei formațiuni în circumscripția uninominală nr. 49, care diaspora din Est. El a fost lider al Mișcării „Ravnopravie”, care l-a promovat pe Ilan Șor în fotoliul de primar al orașului Orhei. Alte detalii pe Anticorupție.md.

La rubrica știri citiți despre „cadoul” lui Ilan Șor făcut orheienilor. La mai bine de trei ani după ce s-a lăudat că le va oferi transport gratuit imediat ce câştigă alegerile locale şi cu numai două luni înainte de parlamentare, Ilan Şor susţine că şi-a îndeplinit promisiunea. Oamenii din Orhei pot călători pe gratis, dar numai patru ore pe zi. Primăria a refuzat să ofere informații de unde a luat bani pentru noile gratuităţi, jurnaliștii din presa locală însă au analizat contextul şi au ajuns la concluzia că banii cu care se laudă primarul sunt tot din bugetul public. Cum a fost posibil, citiți pe Anticoruptie.md.

Vă amintim că dacă ați fost martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, le puteți sesiza pe Harta Corupției a portalului nostru, iar cele mai relevante cazuri pot fi reflectate în anchetele redactate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG