Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticoruptie.md


Invitata rubricii de astăzi este Mariana Colun.

„Citiți pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigaţii Jurnalistice un articol despre Fiodor Gagauz, candidat al PSRM în Circumscripția uninominală nr. 46, or. Ceadîr-Lunga. El este una dintre persoanele care s-a ocupat, în 2014, de organizarea referendumului „pentru autodeterminarea externă a locuitorilor din regiunea găgăuză”. Gagauz a avut misiunea concretă să se ocupe de „asigurarea conceptuală și pregătirea organizațională” a acestei acțiuni orientată împotriva statalității Republicii Moldova, spun experții. Deși pledează fervent pentru apropierea de Rusia, Fiodor Gagauz are proprietate în Uniunea Europeană. Pentru alte detalii, accesați portalul Anticoruptie.md.

Un alt articol se referă la Ion Dascăl, preşedintele raionului Drochia, care ocupă poziția a 29-a în lista PDM pentru circumscripția națională. Cu o carieră de invidiat în politică și în administrația publică locală, Dascăl a reușit și la capitolul avere, unele bunuri fiind procurate la prețuri derizorii. Ion Dascăl a ajuns președinte al raionului Drochia la vârsta de 29 de ani, după ce predecesorul său, democratul Vasile Grădinaru, a demisionat, la 7 iunie 2018, din motive de sănătate.

Anterior, Dascăl a obținut mandatul de consilier de Drochia după ce a candidat pe lista PDM la alegerile locale din 2015. Ion Dascăl este și secretar executiv al Oficiului Teritorial Drochia al Partidului Democrat. Până a ajunge în fotoliul de președinte de raion, începând cu luna aprilie 2018, democratul a deținut funcția de șef al Centrului multifuncţional de prestare a serviciilor publice, din cadrul Agenţiei Servicii Publice. Anterior acesta a fost reprezentantul Moldtelecom în raioanele Drochia, Râșcani și Glodeni. Alte detalii pe Anticorupție.md.

Vă amintim că dacă ați fost martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, le puteți sesiza pe Harta Corupției a portalului nostru, iar cele mai relevante cazuri pot fi reflectate în anchetele redactate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG