Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticoruptie.md


Invitata de astăzi este Mariana Colun.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:19 0:00
Link direct


„Accesând portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice, puteți citi detalii despre trecutul, averea și problemele de integritate ale mai multor candidați la funcția de deputat. La rubrica „Electorală” aflați detalii despre candidatul PDM pentru circumscripţia nr. 3 Edineţ, milionarul şi latifundiarul Oleg Sîrbu, deputat în parlamentul Republicii Moldova.

Doar anul trecut acesta a achiziţionat câteva zeci de terenuri pe lângă cele 400 pe care le deţinea. De când este deputat, firmele lui Sîrbu au obţinut sute de contracte cu instituţiile statului, inclusiv cu cele aflate în subordinea colegei sale de partid. În același timp, acesta a omis să declare mai multe proprietăţi. Detalii pe Anticoruptie.md.

Un alt articol îl are în vizor pe Gheorghe Răileanu, primar al orașului Cimișlia care va candida independent în circumscripția nr. 40. De-a lungul anilor, acesta a intrat de mai multe ori în vizorul organelor de control, fiind acuzat de conflict de interese, dar şi de faptul că nu şi-a declarat toată averea. Autoritatea Naţională de Integritate l-a acuzat că şi-a angajat nora în funcția de contabil și nepoata în funcția de inspector pentru evidența populației. Alte detalii puteți afla citind articolul integral.

La rubrica „Investigații”, găsiți un articol despre deputatul Radu Mudreac, candidatul socialiștilor în circumscripția uninominală nr. 27 mun. Chișinău, precum și în circumscripția națională. El a intrat în atenția Comisiei Naționale de Integritate pentru că a cheltuit de 19 ori mai mult decât a câştigat. Deși a susținut politica anti-românească a socialiștilor, Mudreac a beneficiat de indemnizație de creștere a copilului din partea statului român. Alte detalii pe Anticorupție.md.

La rubrica dosare de corupție puteți citi despre Igor Borș, ex-administratorul rețelei de benzinării Tirex-Petrol și co-proprietar al rețelei de benzinării Vento, care este ținut de 11 luni în arest preventiv, fiind învinuit de procurorii anticorupție de spălare de bani, evaziune fiscală și conexiuni la schemele lui Veaceslav Platon. Dosarul se află încă în faza de urmărire penală, iar la 3 martie 2019 expiră termenul prevăzut de lege pentru menținerea arestului preventiv. Victor Munteanu, avocatul lui Igor Borș, ne-a comunicat că în acest caz clientul său pledează nevinovat și că ar fi vorba de un atac raider pentru preluarea afacerii sale.

Vă amintim că dacă ați fost martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, le puteți sesiza pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri vor fi investigate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice.”

XS
SM
MD
LG