Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: anticoruptie.md


Invitata rubricii de astăzi este Mariana Colun.

„Accesând portalul Anticorupție.md al Centrului de Investigații Jurnalistice, puteți citi o anchetă despre Întreprinderea de Stat Poșta Moldovei. Instituția ține sub șapte lacăte informația despre achizițiile publice pe care le organizează și continuă să se ascundă sub paravanul secretului de stat și celui comercial atunci când refuză să ofere informații de interes public, chiar dacă, între timp, a pierdut un proces în fața jurnaliștilor. Deși pe pagina oficială a întreprinderii, la rubrica „Licitații”, sunt mai multe anunţuri privind concursul de licitaţii, atunci când soliciţi informația despre vreo achiziție în parte, conducerea Poştei Moldovei se face că plouă. Mai multe detalii, pe Anticoruptie.md.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:32 0:00
Link direct

La rubrica „dosare de corupție” aflați care sunt primele declarații ale omului de afaceri Andrei Tranga, care a fost ținut închis de procurori. El a făcut dezvăluiri în premieră despre modul în care a fost filat de serviciile secrete și procurorii PCCOCS, reținut abuziv și cum i s-a fabricat dosarul penal. Tranga a cerut, joi, Consiliului Superior al Procurorilor, să desemneze un procuror care să cerceteze acțiunile procurorului general Eduard Harunjen, care ar fi orchestrat dosarul penal împotriva sa, dar și acțiunile ilegale ale procurorilor și reprezentanților SIS, care ar fi acționat la cererea unor adepți ai Partidului Democrat, ca să-i preia afacerea. Centrul de Investigații Jurnalistice a intrat în posesia documentului. Îl puteți consult ape portalul nostru.

Un alt subiect îl are în vizor pe polițistul care și-a amenajat un apartament la locul de muncă. Procuratura Chișinău a renunțat la cauza penală pornită pe numele maiorului Nicolae Cornescu care și-a amenajat un apartament de 38 de metri pătrați în incinta sectorului nr.1 de poliție unde este șef. Despre acest caz Centrul de Investigații Jurnalistice a realizat anterior o ancheta în baza unei sesizări de pe Harta Corupției.

Dacă ați fost victima sau martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, vă îndemnăm să le sesizați pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri vor fi investigate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG