Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticoruptie.md


Invitata rubricii este Mariana Colun de la anticoruptie.md

„Accesați portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice pentru a citi despre proiectul Administrației Publice Locale din satul Măgdăcești, care, în plină pandemie cu Covid-19, a demarat construcția unui gard din preajma unui teren destinat pentru amplasarea noului cimitir din localitate. Mai mulți oameni din Măgdăcești sunt indignați că terenul pe care va fi amplasat cimitirul se află chiar lângă casele loc, fapt pentru care au depus o sesizare pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md. Solicitată de reporteri, Liuba Cojocaru, primarul localității, a declarat ca ea doar amenajează teritoriul pentru ca oamenii să nu depoziteze gunoiul pe terenul respectiv. Detalii, pe Anticoruptie.md.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:32 0:00
Link directUn alt articol îl are în vizor pe Cardiochirurgul Anatol Ciubotaru. Acesta a aflat despre demiterea sa din funcția de director al Spitalului Clinic Republican (SCR) de la cunoscuții săi, după ce premierul Ion Chicu a făcut public anunțul în fața camerelor. Cu câteva ore înainte de a fi demis Ciubotaru, instituția a fost supusă verificărilor. Câțiva medici de de la spitalul republican ne-au comunicat, solicitând anonimatul, că profesorul Ciubotaru a întreprins mai multe măsuri pentru a-și proteja subalternii, fapt care nu le-a convenit autorităților. Mai mult, Anatol Ciubotaru a venit și cu inițiative privind tratamentul și combaterea epidemiei de Covid – 19. Detalii, pe portalul nostru.

La rubrica special găsiți un articol despre regimul secesionist de la Tiraspol, care a blocat accesul proprietarilor terenurilor situate la est de șoseaua Râbnița–Tiraspol sub pretextul pandemiei de Covid 19. În plină perioadă a lucrărilor agricole de primăvară, regimul separatist de la Tiraspol a blocat din nou accesul proprietarilor terenurilor situate după drumul Râbnița–Tiraspol. Autoritățile secesioniste și-au calificat acțiunile drept măsuri împotriva prevenirii pandemiei de Coronavirus, doar că aceste acțiuni sunt orientate numai împotriva locuitorilor satelor aflate sub jurisdicția Chișinăului. În localitățile controlate de Tiraspol, lucrările agricole se desfășoară în regim obișnuit. Mai multe detalii, pe Anticoruptie.md.

Dacă ați fost victima sau martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului sau dacă aveți informații despre aranjarea unor licitații sau irosirea banilor publici, vă îndemnăm să le sesizați pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri pot ajunge subiectele unor investigații jurnalistice.”

XS
SM
MD
LG