Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: anticoruptie.md


Invitata este Mariana Colun de la anticoruptie.md.

Un ziar în fiecare seară: anticoruptie.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:10 0:00
Link direct

Accesați portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice pentru a citi despre Șeful adjunct al Procuraturii municipiului Chișinău, Adrian Popenco, locuiește într-o casă de invidiat într-un cartier de lux din localitatea Dumbrava, lângă Capitală, și conduce de trei ani un Mercedes de ultima generație. Cu toate acestea, omul legii susține că nu îi aparține nimic. După spusele sale, casa este a socrilor săi, iar mașina – a unei rude generoase. Casa în care locuiește procurorul Adrian Popenco este înregistrată pe numele socrilor săi, Gheorghe și Greta Chiriacov. Conform datelor cadastrale, imobilul are suprafața de 92,9 metri pătrați. În realitate, casa cu două nivele pare mult mai spațioasă și arată mai mare decât cele ale vecinilor procurorului de pe strada Teilor. Alte detalii despre averea lui Popenco, pe portalul nostru.

La rubrica special citiți despre fosta avocată, Iulia Popov, soția procurorului general adjunct, Ruslan Popov, care începând de joi este procuroare cu acte în regulă. Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat transferul Iuliei Popov din funcția de procuror provizoriu vacant în funcție permanentă de procuror în cadrul Procuraturii Chișinău. Noua procuroare a raportat la numirea în funcție o datorie pe care o are față de tatăl său, decedat cu cinci ani în urmă.

Iulia Popov a aplicat pentru funcția de procuror vara trecută și susține că schimbarea robei de avocat pe cea de procuror nu are nimic cu funcția pe care o deține soțul. Iulia Popov urmează să activeze în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău sub șefia consăteanului său, Oleg Afanasii, șeful interimar al Procuraturii municipiului Chișinău, care este originar și locuiește în satul Mileștii Mici din raionul Ialoveni, unde își are reședința și cuplul Popov.

La 29 septembrie, Iulia Popov a semnat declarația de avere și interese personale, care pare a fi trasă la indigo după Declarația semnată de Ruslan Popov în luna martie, pentru anul 2019.

Procuroarea Popov a raportat o datorie de zece mii de euro pe care o are față de tatăl său. Bărbatul a decedat cu mai mulți ani în urmă. Ea indică că ar urma să-i restituie tatălui său datoria până în anul 2034. La rubrica Datorii, fosta avocată a inclus și suma de 50 de mii de euro pe care trebuie să o achite până în 2036 mamei sale pensionare, Pelaghea Oprea. Alte detalii, pe Anticoruptie.md.

XS
SM
MD
LG