Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: anticoruptie.md


Invitata este Mariana Colun de la anticoruptie.md.

Un ziar în fiecare seară: anticoruptie.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:59 0:00
Link direct

„Citiți pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice o anchetă despre standarde duble în justiţie. O sală de nunţi şi cumetrii activează ilegal de ani buni chiar sub coasta sălii de expoziţii a Complexului muzeal Orheiul Vechi, construită din donaţia oferită de Ambasada SUA la Chişinău. Sala de festivităţi aparţine Liliei Colţa, vice-directoare a rezervaţiei, care a reuşit să obţină titlu de proprietate asupra unui teren de 11 ari chiar pe teritoriul Complexului aflat sub protecţia specială a statului. În 2016, Centrul de Investigaţii Jurnalistice din Moldova a publicat o anchetă despre afacerea cu nunţi şi cumetrii de la Orheiul Vechi, iar autorităţile statului nu au mișcat un deget pentru a curma ilegalitatea. În acest răstimp, Lilia Colţa a fost achitată în dosarul intentat pentru escrocherie, a extins construcţiile şi a perfecţionat schema pentru a-şi proteja pretinsa proprietate. Toate detaliile, pe Anticoruptie.md.

Mai citiți pe portalul nostru o investigație despre deșeurile medicale de la tratamentul cu covid-19 și ce se întâmplă cu ele la Spitalul Clinic din Bălți.

Pandemia de coronavirus a pus la grea încercare întreg sistemul sanitar și a generat mai multe probleme în sistemul medical, care, de ani buni, este afectat puternic de corupție. Bugetele de milioane ale spitalelor raionale constituie și acum bani râvniți pentru companiile dubioase. Un grup de activiști de la Bălți a încercat să vadă cum sunt depozitate și eliminate deșeurile medicale, în special cele de la departamentele de boli infecțioase, care rămân sursa de infecție în masă cu coronavirus. Detalii, pe portalul Anticoruptie.md.

La rubrica dosare de corupție aflați că dosarul ex-procurorului Stanislav Beriozov de la Ceadâr-Lunga, care a pretins mită de 24.000 de euro de la trei persoane condamnate, se află de peste cinci ani pe masa judecătorilor. La sfârșitul lunii mai 2019, magistrații Judecătoriei Comrat l-au condamnat pentru trafic de influență în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizaţii criminale și i-au aplicat o amendă în mărime de 100.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate timp de doi ani. Avocații lui Beriozov au contestat sentința. În prezent dosarul este examinat de Curtea de Apel Comrat. Detalii, pe portalul nostru.

Tot la rubrica dosare de corupție citiți despre dosarul în care Veaceslav Negruța a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Dosarul despăgubirilor-record, în care Veaceslav Negruța, fost ministru al Finanțelor și actual consilier al președintei Maia Sandu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz de serviciu soldat cu urmări grave, se află, de un an și jumătate, la rejudecare în prima instanță. Dosarul urma să aibă finalitate la începutul lunii februarie, însă decesul lui Pantelei Sandulachi, partea civilmente responsabilă în dosar, a dat lucrurile peste cap. Alte detalii, pe Anticoruptie.md.

Dacă ați fost victima sau martorul unor acte de corupție, abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, vă îndemnăm să le sesizați pe Harta Corupției a portalului nostru. Cele mai relevante cazuri vor fi investigate de echipa Centrului de Investigații Jurnalistice.”

XS
SM
MD
LG