Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Anticoruptie.md


Invitata este Mariana Colun de la anticoruptie.md.

Un ziar în fiecare seară: Anticoruptie.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:31 0:00
Link direct

„Citiți pe portalul Anticoruptie.md o anchetă despre dosarul fabricat al unui funcționar de la Rezina. Zece zile de închisoare, 30 de zile de arest la domiciliu și peste trei ani de hărțuire în organele de drept. Este calea sinuoasă spre dreptate a unui funcționar public de la Rezina, prins, fără temei, în malaxorul justiției moldovenești. Mai întâi a fost un dosar penal cu învinuiri neîntemeiate, apoi constatarea că a fost o confuzie de nume. Cu toate acestea, procurorii și polițiștii care au pus la cale pornirea unui dosar, fără probe, nu au avut suficient curaj să-și recunoască greșeala. Este cazul lui Alexandru Răileanu, jurist în cadrul Oficiului cadastral din Rezina, reținut acum doi ani de organele de drept, pentru un presupus fals în acte publice. La trei ani și jumătate de la pornirea dosarului penal, Judecătoria Orhei cu sediul la Rezina a constatat că învinuirea a fost neîntemeiată și a obligat procuratura să-l scoată pe Răileanu de sub urmărirea penală. Funcționarul este determinat să-și reabiliteze bunul nume și să obțină tragerea la răspundere a reprezentanților organelor de drept pentru abuzurile pe care le-au comis. Toate detaliile cazului, pe portalul nostru. Detalii, pe Anticoruptie.md.

La rubrica dosare de corupție aflați că proprietara sălii de nunţi şi cumetrii de lângă sala de expoziţii din Rezervaţia Orheiul Vechi ar putea să rămână fără terenul pe care este amplasat imobilul. Procuratura raionului Orhei s-a autosesizat în urma anchetei Centrului de Investigaţii Jurnalistice din Moldova, în care a fost deconspirată o schemă de preluare a unui teren de 11 ari într-o arie aflată sub protecţia specială a statului. Informaţia a fost confirmată de către procurora din Orhei, Ana Carasic, care gestionează cazul. Ana Carasic a precizat că la Procuratură a parvenit şi o plângere din partea directorului Rezervaţiei Orheiul Vechi, Ion Ciobanu, care a reclamat aceleaşi nereguli şi a solicitat intervenţia oamenilor legii pentru returnarea bunului statului. Ana Carasic a mai comunicat că, potrivit articolului 71 din Codul Civil, procurorul are dreptul să iniţieze acţiuni civile în interesul statului.

Mai aflați pe portalul nostru că doi foști vicepreşedinţi ai raionului Criuleni, Oleg Ogor şi Roman Onică, demişi toamna trecută cu majoritatea voturilor consilierilor locali după ce Autoritatea Naţională pentru Integritate (ANI) a constat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, luptă în instanţă pentru a reveni în funcţie. Foştii funcţionari au contestat în instanţă şi Actul de constatare al ANI. Dosarele privind repunerea în funcţie se află în gestiunea Judecătoriei Criuleni. Pe lângă repunerea în funcţie, Ogor şi Onică solicită să le fie achitate salariile pentru perioada în care au lipsit de la muncă. Alte detalii, pe Anticoruptie.md.”

XS
SM
MD
LG