Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: anticoruptie.md


Invitata este Mariana Colun de la anticoruptie.md.

Un ziar în fiecare seară: anticoruptie.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:16 0:00
Link direct

Aflați de pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice că unul dintre cei mai periculoși interlopi care au acționat în România în ultimele decenii, moldoveanul Ion Gușan, a fost achitat de judecătorii Curții de Apel București, după ce a fost pusă în aplicare decizia Curții Constituționale prin care înregistrările obținute de serviciile de informații nu mai sunt probe în instanță. Magistrații au publicat la finalul anului trecut motivarea deciziei de achitare a interlopului. Rejudecarea dosarului a început marți la Curtea Supremă de Casație și Justiție din România. Detalii, pe Anticoruptie.md.

Un alt articol îl are în vizor pe un demnitar din UTA Găgăuzia, rudă a procurorului general. Autoritatea Națională de Integritate s-a autosesizat după o anchetă a portalului Anticoruptie.md în cadrul căreia arătam că directorul-adjunct al Direcţiei Tineret şi Sport din UTA Găgăuzia, Serghei Stoianoglo, votat recent ca membru al Comisiei Electorale din autonomie, nu și-a declarat afacerile şi potenţialele venituri generate de acestea.

Președinta Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci, a semnat o sesizare din oficiu în cazul demnitarului. „Sesizarea a fost transmisă către Inspectorat, care are un termen de 15 zile să analizeze informația din articolul de presă și dacă sesizează banuiala rezonabilă, inițiază controlul”, a declarat Maria Dastic pentru portalul Anticoruptie.md. Toate detaliile, pe portalul nostru.

La rubrica știri aflați că valoarea cumulativă a bunurilor sechestrate pentru asigurarea confiscării pe parcursul anului 2020 a constituit 1.660.759.397 de lei, cu 2.097.128.329 lei mai puțin comparativ cu perioada anului 2019, când valoarea cumulativă a bunurilor sechestrate a constituit 3.757.887.726 de lei. Datele se conțin în raportul de activitate a Procuraturii pentru anul trecut, făcut public recent. Detalii, pe Anticoruptie.md.

Fostul judecător al Curții Constituționale, Nicolae Osmochescu, a precizat într-un interviu pentru buletinul de politică al Asociației pentru Politică Externă APE și Friedrich Ebert Stiftung (FES), publicat pe portalul Anticoruptie.md, care sunt resorturile juridice din spatele actualei crize politice și ce s-ar putea întâmpla după ce Maia Sandu l-a desemnat pe președintele interimar al PAS, Igor Grosu, să închege un nou guvern. Vă invităm să citiți detaliile interesante din punct de vedere procedural oferite de fostul judecător al Curții.

XS
SM
MD
LG