Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: anticoruptie.md


Invitata este Mariana Colun de la anticoruptie.md.

Un ziar în fiecare seară: anticoruptie.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:53 0:00
Link direct

„Citiți pe portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice o ancheta despre Cum îşi construieşte procurorul Pavel Viniţchi o casă pe malul lacului Ghidighici. Procurorul Pavel Viniţchi, cunoscut în trecut pentru investigarea dosarelor ce ţin de traficul de droguri, îşi construieşte casă într-un parc de pe malul lacului Ghidighici. Imobilul de pe terenul împădurit cu mesteceni şi conifere pare să aibă cel puţin 200 de metri pătraţi, deşi omul legii susţine în declaraţia de avere şi interese personale că ar avea puţin peste 79 de metri pătraţi. Ridică semne de întrebare şi cum a acceptat un om al legii să-şi construiască o casă într-o zonă împădurită de pe malul unui lac. Viitoarea casă a lui Pavel Viniţchi este amplasată în parc, la cel mult 200 de metri de la malul lacului Ghidighici, nu departe de staţia de scafandri. Omul legii îi va avea ca vecini pe mai mulţi oameni de afaceri milionari, printre care şi proprietarii de la Basconslux şi O’Key Imobil, precum şi pe sportivi de performanţă. Toate detaliile, pe Anticoruptie.md.

Frica de infectare face parte din rutină

Citiți pe portalul nostru și un reportaj despre Victoria Sinighin-Starasciuc, una dintre polițistele de frontieră care verifică veridicitatea actelor de călătorie și autorizează trecerea frontierei de stat a persoanelor și a mijloacelor de transport la Punctul de trecere Sculeni. Femeia activează de zece ani în sistem și educă împreună cu soțul Ion două fetițe. Familia a trecut peste numeroase încercări din cauza pandemiei. Frica de infectare face parte din rutină, dar cu respectarea regulilor antiepidemice familia reușește să facă față necontenitelor schimbări. Soțul Victoriei, Ion, este și el polițist de frontieră, iar actualmente e profesor la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei din Ungheni. Pentru că pandemia a schimbat și programul grădinițelor, activitatea cărora a fost și sistată, familia Starasciuc a fost nevoită să apeleze la serviciile unei bone. Așa că pe lângă cheltuielile curente a apărut și necesitatea de a achita bona care să ajute părinții să ia de la grădiniță fetițele de 3 și 5 ani, dar și să stea cu ele acasă până când părinții vin de la serviciu. Cum se descurcă cei doi, aflați de pe portalul nostru.

La rubrica „Dosare de corupție” aflați că Judecătoria Chişinău a întrerupt pentru o perioadă nedeterminată şedinţele de judecată în dosarul de învinuire a fostului şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari. Curtea Supremă de Justiţiţe urmează să se expună asupra strămutării dosarului la o altă instanţă, la solicitarea părţii vătămate, Veaceslav Platon, şi a avocatului său, Ion Creţu. Dacă solicitarea va fi acceptată, atunci examinarea dosarului va fi luată de la capăt. Semnatarii cererii au argumentat necesitatea strămutării dosarului prin faptul că judecătorii din oficiul Buiucani al Judecătoriei Chişinău ar fi părtinitori faţă de Viorel Morari pentru că acesta a fost şef la Procuratura Anticorupţie. Anterior, Platon şi avocatul său au înaintat mai multe cereri de recuzare a magistraţilor din completul de judecată, în special atunci când erau refuzate cererile de amânare a şedinţelor. De fiecare dată, cererile de recuzare erau respinse. Alte detalii, pe Anticoruptie.md.”

XS
SM
MD
LG