Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata de astăzi este Victoria Vasilos.

„Consiliul raional Glodeni se bucură de o fructuoasă relație de colaborare și prietenie cu Consiliul județean Bistrița-Năsăud, România. Asistând la evenimentul festiv dedicat Zilei lucrătorului medical și al farmacistului, dl Emil Radu Moldovan, președintele Consiliului județean Bistrița-Năsăud, și-a arătat disponibilitatea de a dota cu utilajul necesar un cabinet de kinetoterapie în cadrul Spitalului raional Glodeni.

Primăria Fundurii Vechi a câștigat recent finanțarea unui subproiect investițional în valoare de 807 mii de lei pentru pavarea trotuarelor şi montarea bordurilor pe o lungime de 1 km. Lucrările se încadrează în proiectul „Infrastructura socială și eficiența energetică” în urma cooperării financiare germane cu Republica Moldova, Banca Germană de Dezvoltare și implementat de Fondul de Investiții Sociale din Moldova, cu o contribuție a comunității de numai 15%.

În raionul Glodeni sunt înregistrați 140 de apicultori, care dețin 6030 de familii de albine. Recent apicultorii din raion au decis crearea unei asociații raionale, al cărei președinte a fost ales Andrei Bodean, un apicultor cu experiență de peste un deceniu, care deține circa 700 de familii de albine.

De ceva vreme centrul satului Balatina, raionul Glodeni, este atracția tuturor localnicilor. În primăvara curentă la inițiativa primarului, dl Dumitru Iațuc, în preajma monumentului și a instituțiilor de menire socială din centrul localității au fost plantate circa 1500 de butași de trandafir. Din luna mai până în octombrie florile bucură ochii și aduc un pic de bucurie în inimile tuturor trecătorilor..”

[Transcriere: Tamara Grejdeanu].

XS
SM
MD
LG