Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este Victoria Vasilos.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct


„De Ziua României și a Centenarului Marii Uniri delegații din două localități ale raionului Glodeni au încheiat, pe pământ românesc, acorduri de colaborare și înfrățire. Mândre de noii prieteni de suflet și de viitori parteneri externi sunt satele Ciuciulea și Fundurii Vechi, care au semnat acorduri cu comuna Gălăuțaș, județul Harghita, și, respectiv, orașul Cehu Silvaniei, județul Sălaj.

Festivalul-concurs național al interpreților violoniști „Filip Todirașcu” și-a desemnat câștigătorii. E îmbucurător faptul că la secțiunea copii premiul I i-a fost acordat Valeriei Alexeiciuc, elevă a Școlii de Arte Glodeni. La categoria maturi premiile II și III i-au revenit glodenenilor Ana Maria Budeci și Nansy Sandu.

Grație Programului de Cooperare pentru Dezvoltare al Cehiei și prin intermediul Ambasadei Cehiei în țara noastră un tânăr cu dizabilități locomotorii din satul Ciuciulea a beneficiat de un cărucior electric performant. Unitatea de transport îi va fi de un imens ajutor tânărului în vârstă de 25 de ani, care suferă de paralizie cerebrală infantilă.

Programul guvernamental „O nouă viață” a ajuns și în raionul Glodeni. Prima beneficiară a cutiei cu produse necesare pentru nou-născuți a fost Tatiana Tudos din satul Hîjdieni, mămică a trei copii: doi băieți și o fetiță.

Centrul de Sănătate Cobani deține întâietatea în raion în ceea ce privește implementarea proiectelor investiționale pentru îmbunătățirea serviciilor de medicină și reușita campaniilor de donare a sângelui. Ultima acțiune de voluntariat a avut loc recent. Și de această dată planul stabilit a fost ușor depășit și 96 de persoane receptive au donat sânge și au dăruit o picătură de viață.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG