Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este Victoria Vasilos.

„Elevii din ciclul primar și gimnazial din raionul Glodeni sunt unicii din țară, care au beneficiat de cadouri oferite de Asociația Obștească „Tășuleasa Social” din Județul Bistrița Năsăud, care în parteneriat cu o organizație din Germania au adunat 4500 de cutii-surpriză în cadrul acțiunii „Camionul de Crăciun”. Este al doilea an când copiii din Glodeni se bucură de astfel de daruri din partea copiilor de peste Prut. Acțiunea se încadrează în angajamentele stabilite în cadrul acordului de cooperare între Consiliul Județean Bistrița Năsăud și Consiliul Raional Glodeni semnat pe 25 noiembrie 2017.

Relațiile frățești aduc rezultate frumoase. E și cazul conducerii Județului Bistrița Năsăud în persoana dlui Emil Radu Moldovan, președinte, care continuă să sprijine financiar multe proiecte din raionul Glodeni. După ce grație unei bune cooperări și relații de prietenie la Glodeni a fost deschisă o filială a bibliotecii județene „George Coșbuc”, a fost donat un automobil Serviciului Asistență Socială și Protecție a Familiei, au demarat lucrările de reparație a stadionului central al orașului, iată că bistrițenii au pus umărul și la deschiderea și utilarea unui cabinet de kinetoterapie în cadrul Spitalului Raional Glodeni. Prietenii de peste Prut au acoperit integral valoarea proiectului, care a estimat 510 mii lei.

De la lansarea campaniei naționale „O casă protejată – o viață salvată” inspectorii Serviciului Situații Excepționale Glodeni au montat circa 200 de detectoare de fum în casele locative ale persoanelor din risc sporit de incendii, precum vârstnici, invalizi, persoane țintuite la pat, celor din categoria social-vulnerabilă. Grație acestor instalații oamenii își pot securiza viața și gospodăria.

Satul Ciuciulea a fost și rămâne un punct cultural important în mediul turistic și istoric. Anume aici s-au născut boierii Gheorghe Leondari și Mihail Buznea, care au lăsat localității un conac de o frumusețe rară și de o valoare istorică imensă. Chiar dacă boierii de mult timp au trecut în eternitate, totuși rădăcinile istoriei acestor două familii nu s-au pierdut. Recent pe urmele rudelor originare din Ciuciulea au pășit nepoții acestor doi boieri, care au mărturisit că nobilii fuseseră prieteni cu Mihail Sadoveanu. Nepoții s-au cointeresat de restabilirea conacului boieresc, care cu trecerea timpului își știrbește din valoarea istorică de altădată.”

[Transcriere: Alla Ceapai].

XS
SM
MD
LG