Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata emisiunii este Victoria Vasilos.

„Raionul Glodeni are tot mai mulți prieteni de peste hotare. Într-o perioadă scurtă de timp Consiliul Raional Glodeni a reușit să încheie acorduri de cooperare cu administrații publice locale din România, Letonia și Polonia. Recent Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din orașul Glodeni a semnat un acord de colaborare și parteneriat cu Colegiul „Petru Rareș” din or. Beclean, județul Bistrița-Năsăud, România. Această oportunitate frumoasă va pune bazele unor noi proiecte comune și unei noi colaborări între aceste două instituții de învățământ.

Spitalul Raional Glodeni va beneficia în curând de un sistem de videoendoscopie digestivă, un aparataj extrem de performant întâlnit doar în instituțiile de sănătate municipale și republicane. Utilajul este rezultatul implementării unui proiect investițional obținut de Spitalul din Glodeni. Valoarea totală a proiectului se estimează la 1 milion 50 mii de lei. Contribuția Consiliului Raional va constitui 200 mii lei, a Spitalului Raional – 50 mii lei, iar restul sumei, 800 mii de lei va fi achitată de către Campania Națională de Asigurări în Medicină.

Odată cu stabilirea timpului favorabil a fost reluat procesul de construcție a blocului cu 30 de apartamente sociale din orașul Glodeni. În prezent angajații lucrează la construcția celui de-al patrulea, penultimul etaj. Blocul se construiește în cadrul proiectului co-finanțat de Banca Consiliului Europei pentru Dezvoltare și de Consiliul Raional Glodeni în proporție de 60% și, respectiv, 40 %. Apartamentele vor fi destinate tinerilor specialiști și păturilor social-vulnerabile.

Gimnaziul Hîjdieni are cel mai tânăr colectiv pedagogic din raion. Vârsta medie a celor 30 de cadre didactice constituie 42 de ani. Instituția în cauză deține întâietatea între gimnaziile din raion, conform numărului de elevi – 315 la număr.”

XS
SM
MD
LG