Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Câmpia Glodenilor”


Invitata de astăzi este Victoria Vasilos.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:42 0:00
Link direct


„Ion Minciuc din satul Balatina, raionul Glodeni, a fost desemnat „cel mai tânăr fermier de succes” din Moldova în cadrul concursului Gala AIPA 2018, desfășurat de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Fermierul a primit distincția pentru investițiile făcute în construcția serelor și a sistemului de irigare pe o suprafață de 10 hectare. În afară de aceasta, el mai prelucrează 580 hectare de terenuri, unde cultivă în special soia, porumb și floarea-soarelui.

Recent întreprinderile și producătorii din țară participanți la concursurile de business, inclusiv în cadrul expoziției naționale „Fabricat în Moldova 2018”, organizate de Camera de Comerț și Industrie, au fost premiați în cadrul celui mai important eveniment al businessului autohton – „Gala Businessului Moldovenesc”. Raionului Glodeni i-a fost decernată medalia de aur, o apreciere destoinică a producției câtorva companii glodenene.

Începând cu 16 iunie tabăra de odihnă „Andrieș”, situată în pădurea satului Hîjdieni, își va deschide porțile pentru copiii dornici de a petrece o vacanță de neuitat. Potrivit primarului localității, în această vară sunt preconizate trei schimburi (a câte 10 zile), unde se vor bucura de vacanță circa 600 de copii.

Anual pe 14 iunie, când se celebrează Ziua mondială a donatorului de sânge, Centrul de transfuzie a sângelui din municipiul Bălți organizează un eveniment festiv de premiere a celor mai activi și devotați donatori. E îmbucurător faptul că în cadrul festivității curente a fost apreciat actul de umanitate a doamnelor Ecaterina Sîngereanu și Sveltana Moseandz, donatori emeriți din satul Danu.

În satul Ciuciulea se fac lucruri frumoase grație proiectului Migrație și Dezvoltare Locală. Recent localitatea a beneficiat de sprijin financiar din partea Guvernului Elveției în valoare de 15 mii dolari, iar comunitatea băștinașilor a contribuit cu suma de 7600 Euro pentru construcția unor trotuare în centrul satului.

În anul curent 149 de candidați din raionul Glodeni vor susține examenele de Bacalaureat.

La șantierul de pe strada Constantin Stere din orașul Glodeni sunt în toi lucrările de construcție a blocului cu 30 de apartamente, beneficiari ai cărora vor fi familiile cu mulți copii, tinerii specialiști, angajați în instituțiile bugetare, persoanele cu dizabilități. Muncitorii au reușit să finiseze deja construcția subsolului, au ridicat primul nivel și, în prezent, sunt preocupați de lucrările de construcție a carcasei casei.

La finele săptămânii viitoare raionul Glodeni va avea oaspeți de peste Prut. O delegație numeroasă, în frunte cu dl Emil-Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, va participa la deschiderea filialei bibliotecii județene „George Coșbuc” în incinta bibliotecii publice „Vasile Coroban” din orașul Glodeni. Ulterior oaspeții vor fi prezenți și la festivalul de folclor „Cântă de răsună lunca”, ce se va desfășura în satul Ciuciulea”.

XS
SM
MD
LG