Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: ecopresa.md


Invitata este Cristina Straton de la ecopresa.md.

Un ziar în fiecare seară: ecopresa.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:44 0:00
Link direct

„Deja de un an locuitorii comunei Lozova se simt mai protejați în fața incendiilor. Siguranța se datorează funcționării postului de pompieri din localitate, constituit în cadrul unui proiect european. Un post cu două echipe de gardă care, doar în primăvara anului 2020, a intervenit în peste 90 de cazuri. Lozova se află în zonă de codru, astfel că prezența pompierilor este de mare necesitate. Detalii la acest subiect găsiți pe ecopresa.md.

Pandemia și seceta au dat peste cap orice planuri pentru anul acesta, inclusiv cele ale fermierilor. În context, doctorul în agricultură Pintilie Pîrvan, spune că practic, din 10 ani, 8 sunt secetoși și ceilalți 2 au alte calamități – fie grindină, fie înghețuri, fie alte hazarduri. De aceea, agricultura trebuie regândită după cerințele timpului și practicilor europene. Știința, spune doctorul, trebuie pusă în capul mesei.

Tot pe ecopresa.md aflăm că în satul Hîrtopul Mare, raionul Criuleni, a apărut o organizație frumoasă de tineri care și-au propus să îmbunătățească viața consătenilor prin intermediul proiectelor ecologice și sociale. Prima inițiativă a acestor tineri este legată de colectarea separată a plasticului și transportarea acestuia către cea mai apropiată stație de reciclare. În acest scop, tinerii au desfășurat campania „Fii un erou la tine acasă – sortează”.

În premieră, a fost elaborat un atlas al agriculturii ecologice din Republica Moldova. Acesta conține informații despre fiecare producător certificat ECO care activează pe teritoriul țării noastre, suprafața deținută, cultura care a fost crescută, dar și autoritatea care a emis certificatul ECO. Tot aici sunt publicate date despre procesatori și producătorii de produse agricole procesate ECO. Platforma va fi actualizată anual.

Totodată, ONG-urile care au idei de proiecte de dezvoltare ECO pot accesa granturi de până la 50.000 dolari oferite de Programul de Granturi Mici (SGP) al Facilității Globale de Mediu.

Pentru mai multe știri la zi despre mediu și situația ecologică din lume și R. Moldova intrați pe ecopresa.md.”

XS
SM
MD
LG