Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul”


Invitata de astăzi este jurnalista Tatiana Tesliuc.

Un ziar în fiecare seară: „Expresul”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:49 0:00
Link direct

„Grație Centrului Regional de Dezvoltare Durabilă Ungheni, care a reușit să obțină finanțare de la Fondul Global de Mediu (GEF) pentru iluminatul stradal, cartierul Ungheni Vale va avea un sistem de iluminare performant. Vor fi instalate, în total, 185 de becuri led, va fi schimbat cablul electric. Lungimea rețelelor electrice reabilitate va fi de 5,7 kilometri. „Ungheni Vale va fi primul cartier din municipiu care va avea, pentru iluminatul stradal, sută la sută corpuri led”, a subliniat primarul Alexandru Ambros. Toate proiectele în desfășurare și planificate pentru cartierul Ungheni Vale (construcția trotuarelor și reabilitarea carosabilului pe strada Unghiului, iluminatul stradal în tot cartierul) sunt o sinergie a trei finanțatori: Fondul de Solidaritate al Poloniei, Fondul Global de Mediu și Primăria municipiului Ungheni. Valoarea totală a investițiilor ce urmează să fie făcute depășește suma de 4 milioane de lei, dintre care 2 milioane 400 lei este contribuția Primăriei Ungheni.

„Un destin… O istorie… Satul meu Nișcani” – este titlul unei ample monografii pe care o vor putea răsfoi, în scurt timp, toți nișcănenii interesați de istoria localității lor. Ideea de a scrie o carte îi tot dădea târcoale, de ani buni, părintelui Dumitru Rusu, parohul Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din orașul Călărași. Acum cartea, care conține mai multe capitole dedicate bisericii din sat, școlii, oamenilor de seamă din localitate, dar și evenimentelor istorice care au marcat localitatea, precum și alte lucruri neștiute despre Nișcani, se află la editură. Părintele Dumitru speră ca până de Paști să o poată ține în mâini. Cheltuielile pentru carte sunt suportate în cea mai mare parte de părintele Dumitru, dar au sărit în ajutor și câțiva consăteni de bună credință.

Asociația Obștească „Casa Viorii” din Călărași a lansat un concurs de pictură cu tematica „Vioara - regina muzicii”. Acesta este organizat în cadrul Festivalului - concurs național al interpreţilor violonişti „Vladimir Dodon”, ediţia a IV-a. Potrivit organizatorilor, scopul concursului de pictură este promovarea şi valorificarea potențialului creativ al copiilor și tinerilor, cultivarea valorilor universale exprimate prin desen și culoare. Iar obiectivele sunt promovarea dialogului și educației interculturale; dezvoltarea capacității de exprimare a creativității prin pictură; creșterea gradului de implicare a copiilor și tinerilor în activități culturale și de dezvoltare personală. Concursul se va desfășura în perioada 10 aprilie - 25 mai și este destinat tuturor tinerilor din Republica Moldova care au viziuni artistice.

Mai multe știri citiți în ziarul Expresul, dar și pe site-ul Expresul.md.”

XS
SM
MD
LG