Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata de astăzi este Lucia Bacalu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:25 0:00
Link direct


„Este criză. Tot mai mulți pensionari în biblioteci. Iar salariul – de râsul lumii. La această concluzie au ajuns reporterii „Expresul” după ce au discutat cu directoarele bibliotecilor raionale din Ungheni, Nisporeni și Călărași. Peste tot, cam fiecare al doilea bibliotecar e de vârstă prepensionară sau pensionară. „Un bibliotecar cu studii superioare nu ar veni la un salariu de circa 1500 de lei, de aceea și avem atât de puțini tineri bibliotecari”, a explicat Nadejda Mihai, șefa Bibliotecii „Dimitrie Cantemir” din Ungheni.
„Cei mai în vârstă își iubesc, probabil, mai mult munca pe care o fac. În plus, pensia fiind mică, salariul reprezintă pentru ei încă o sursă de venit”, a explicat și directoarea bibliotecii raionale din Nisporeni, Elizaveta Tîmbur.

16 artiști plastici din patru țări vor realiza la Ungheni sculpturi dedicate Centenarului Unirii. În perioada 6 - 26 august Ungheniul va găzdui o ediție specială a Taberei internaționale de sculptură în piatră cu genericul „Istorie, cultură și civilizație românească”. Tabăra este organizată de primăria Ungheni în parteneriat cu primăria municipiului Cluj-Napoca. Lucrările realizate aici își vor găsi locul atât la Ungheni, cât și în Cluj-Napoca.

În scurt timp satul Ciorești din Nisporeni, alături de Dolna și Micleușeni din raionul Strășeni vor deveni un tot întreg. Aici va fi implementat proiectul: „Ciorești, Dolna și Micleușeni – turism în inima codrilor”. Astfel, de pe dealul Răcătăului de la Ciorești turiștii vor putea admira cele mai frumoase împrejurimi. Iarna, dealul se va transforma în pârtie de schi, iar vara – în pistă de lansare a deltaplanurilor. Cei interesați vor putea învăța arta olăritului la casa celebrului Zaharia Triboi din Ciorești. O locație interesantă va fi și atelierul dogarului Ion Axente. „Orice comunitate trebuie să-și valorifice resursele pe care le are. Iar resursele pe care le avem noi sunt locurile pitorești și meșterii populari”, a declarat pentru „Expresul” primarul Valeriu Guțu”.

XS
SM
MD
LG