Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata de astăzi este Veronica Gorea.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct


„Un început frumos de folclor la Ungheni. Așa au catalogat unghenenii „Seara Populară de Dragobete”, care a avut loc recent la Palatul de Cultură din localitate. Peste 50 de oaspeți din România, dar și din Chișinău au fost prezenți. Silvia Zagoreanu, directoarea Palatului de Cultură din Ungheni, a declarat pentru Expresul că a preluat idea de peste Prut. „Ne bucurăm că am reușit să adunăm multă lume bună”, a mai spus ea. Participanții la eveniment au contribuit financiar și la susținerea proiectului: „Revitalizarea cămășii tradiționale”.

Succese remarcabile din prima încercare au avut tinerii de la Clubul de robotică „Meteora” din cadrul Bibliotecii „Dimitrie Cantemir” din Ungheni. Ei au trecut în finală la cea de-a V-a ediție a celui mai amplu program internațional în domeniul roboticii și tehnologiei - FIRST LEGO League Moldova 2019, la care au participat în total 62 de echipe cu peste 600 de elevi. Antrenoarea echipei, Svetlana Potlog, s-a declarat mulțumită de rezultat. Pe 16 martie, „Meteora” va participa în marea finală, iar echipa câștigătoare va reprezenta Republica Moldova la campionatul internațional din Turcia.

Leonida Lari va fi comemorată la Călărași, unde va avea loc ediția a III-a a Festivalului poeților uitați. Organizatorul evenimentului, Mihai Doloton, a menționat pentru Expresul că va fi o ediție cu totul specială, fiindcă președintele juriului este chiar soțul regretatei poete, actorul și regizorul Mihai Iorga. Cei ce vor să participe la festival, trebuie să trimită pe adresa organizatorilor o poezie, creație proprie, dedicată poetei, dar și o înregistrare video a unei poezii recitate din creația Leonidei Lari. Gala Laureaților va avea loc în luna iunie. Lureaților li se vor înmâna premii bănești, diplome și cărţi, iar cele mai bune creații vor fi incluse într-o antologie dedicată Leonidei Lari. Edițiile anterioare ale festivalului au fost dedicate poeților George Bacovia și George Coșbuc.”

XS
SM
MD
LG