Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata de astăzi este Veronica Gorea.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00
Link direct


„De Ziua Fericirii voluntarii „Pro-Ungheni” au răspândit fericire prin oraş. Pe 17 şi pe 20 martie voluntarii au decis să organizeze pentru ungheneni o zi plină de emoţii pozitive. Au mers în parcul central şi anume Micul Cluj „Orăşelul copiilor”, unde au distrat mulţi pici. În orele petrecute acolo au zâmbit în permanență cu toţii. Organizatorii au desfăşurat activităţi mai mult pentru copii spunând că şi-au propus să facă o zi a copiilor pentru că atunci când copiii sunt fericiţi sunt împliniți şi părinții. Activitatea a fost desfășurată în parteneriat cu Primăria Ungheni.

La Mănoilești, Ungheni oamenii au demonstrat că vor și pot. Satul Mănoilești devine, pe zi ce trece, tot mai frumos și mai atractiv. Asta datorită oamenilor din partea locului. De curând a fost anunțată încheierea oficială a încă două proiecte, care au făcut ca în sat, chiar în preajma primăriei și a unor instituții publice, să apară un spațiu deosebit de frumos, cu bănci, cu balansoare, aparte de fitness, cu un foișor și multe alte obiecte. Este vorba despre proiectele „Amenajarea unui spațiu de odihnă și recreere pentru toate categoriile de vârstă” și „Sport înseamnă mișcare, mișcare înseamnă viață”. Acestea au fost implementate de două grupuri de inițiativă în frunte cu Cristina Vizitiu şi Nicoleta Diaconu. Realizarea celor două proiecte a fost posibilă, grație Fundației Comunitare Ungheni, a primăriei locale şi a unor agenți economici. Costul total al celor două proiecte a fost de peste 82 de mii de lei. De acum înainte, cetățenii satului, indiferent de vârstă și ocupație, vor avea mult mai multe posibilități de a-și petrece timpul liber frumos și cu folos.

Un frumos concert de caritate s-a desfășurat duminică, 17 martie, la Sipoteni, Călăraşi. A durat patru ore și în tot acest timp a ținut publicul într-o emoție continuă. Concertul a fost organizat în memoria sipoteanului Sergiu Ursu, care acum trei ani, la vârsta de doar 30 de ani a decedat în urma unui stop cardiac. El, fiind muzician de profesie, a activat și ca profesor, dar a fost și angajat al Ministerului Afacerilor Interne. Evenimentul a fost organizat la inițiativa prietenilor lui, care spun că Sergiu era fire activă, dornică de viață, care se implica în diverse proiecte.

La concert, intitulat sugestiv „Săracă inima mea”, au evoluat nume sonore precum și Corul Cameral „Credo” al MAI. „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că Sergiu a avut prieteni adevărați, care nu l-au dat uitării și au demonstrat cât de mult l-au iubit și l-au respectat”, a declarat printre lacrimi mama lui Sergiu, Valentina.

Banii adunați la concertul de caritate, peste 10 mii lei, au fost donați Școlii de Arte din Sipoteni, pentru procurarea unor instrumente muzicale.”

XS
SM
MD
LG