Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata de astăzi este Veronica Gorea.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:35 0:00
Link direct


„E greu să fii învățător, dar e al naibii de frumos.” A zis-o și a demonstrat-o profesoara Anisia Gulica din Pîrlița la o serată de profil dedicată dânsei. Serata de profil „Călător prin gara vieții” a avut loc la sfârșitul lunii martie, la Casa raională de cultură din Pîrlița, r. Ungheni. Anisia Gulica, profesoară de limbă română de peste 30 de ani la Liceul „Alexei Mateevici” din localitate, și-a prezentat întreaga sa activitate într-un mic spectacol. Evenimentul a fost organizat de o elevă de la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca, Sabrina Poștaru, care e și nepoata Anisiei Gulica. În așa mod, ea și-a susținut examenul practic. Oameni care o cunosc, o respectă și o îndrăgesc pe profesoară au fost prezenți la eveniment. „Această activitate aș include-o fără rezerve în campania „Vreau să fiu învățător”. Este un argument bun că profesia de pedagog e frumoasă”, a menționat Tatiana Lazăr, specialistă la Direcția Educație. La eveniment nu au lipsit nici cei doi feciori a profesoarei, jurnalistul Liviu Gulica și interpretul de muzică EL Radu.

„Arte Mici” a adus premii mari pentru pictorii călărășeni. Tinerii pictori din Călărași, elevi la Școala de Arte „George Enescu” au adus premii de valoare de la Salonul de pictură „Arte Mici” din Gorj, România . Ceremonia de premiere a avut loc la sfârșitul lunii martie. Cătălina Nastas (15 ani) s-a întors cu Ordinul „Arte mici”, cel mai de valoare premiu al deceniului: „Este cea mai frumoasă experiență a mea de până acum”, a mărturisit Cătălina. Totodată, Zinaida Sturza, profesoara de pictură a Cătălinei, a primit două distincții: „Protector al Artelor Mici” din Romania și Distincția de noblețe în semn de „Ofrandă de suflet pentru Credință și Curajul de a proteja prin artă Unitatea Românească”. De menționat că Salonul de pictură „Arte Mici” se desfășoară în municipiul Motru, județul Gorj, România și este organizat de artistul român Florin Preda-Dochinoiu. Ediția din acest an a fost dedicată tuturor românilor de pretutindeni fiind înregistrați 567 de participanți din mai multe țări.

La tabăra de odihnă pentru copii „Romanița” din Oricova, Călărași, lucrările sunt în toi. Aici se construiește încă o căsuță din bușteni, cu două nivele și o mansardă. Lucrările de construcție au început în toamna anului 2018 și continuă și anul acesta, iar cele de interior sunt deja pe ultima sută de metri. Potrivit Elenei Gonța, șefa Direcției Învățământ, Tineret și Sport Călărași, costul căsuței din bușteni este de un milion 800 mii lei, bani acordați de către Consiliul raional Călărași. Astfel, capacitatea taberei „Romanița” din Oricova în acest an este de peste 800 de copii în șapte ture, față de 700 de anul trecut. Tabăra „Romanița” este unica din raionul Călărași.

XS
SM
MD
LG