Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata emisiunii este Natalia Junghietu.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00
Link direct

„Bucurie în prag de iarnă pentru 12 copii din Călărași. Dumitru Rusu, preotul bisericii Sfânta Cuvioasă Parascheva din Călărași a organizat o campanie de ajutorare a copiilor sărmani din regiune, numită sugestiv „Încalță și tu un copil”. În rezultat, 12 copii nevoiași au primit, în prag de iarnă, încălțăminte călduroasă. „Bucuria din ochii lor a fost una imensă. Am ales copiii nevoiași care frecventează regulat școala, vin la biserică și sunt ascultători. În mare parte, ei sunt din familii numeroase, iar noi am mai ușurat astfel din povara părinților”, a spus preotul.

Bucurie mare și pentru 22 de copii din satul Măcărești, raionul Ungheni. Într-o zi de vacanță, pe 31 octombrie, aceștia au venit să se distreze în parcul central ar orașului Ungheni, dar au și vizitat Muzeul de Istorie și Etnografie. Acest lucru a fost posibil grație filialei Ungheni a Crucii Roșii în cadrul proiectului „Împreună vom reuși”. Și desigur, pe lângă toată distracția, Elena Gavrișov, directoarea Crucii Roșii, le-a vorbit elevilor despre combaterea violenței, a traficului de ființe umane, a HIV/SIDA etc, care de altfel, sunt și obiectivele proiectului „Împreună vom reuși”, desfășurat grație suportului acordat de Crucea Roșie din Norvegia, regiunea Vestfold. La finalul zilei, toți cei 22 de elevi au primit și câte o punguță cu dulciuri și rechizite școlare. Cu toții au rămas impresionați de această zi.

În această săptămână, angajații bibliotecii publice raionale „Dimitrie Cantemir” din orașul Ungheni au ieșit în stradă și au împărțit trecătorilor zâmbete și o invitație la bibliotecă. Este vorba de campania „Un zâmbet și o invitație la bibliotecă” inițiată în cadrul Zilelor bibliotecii „Dimitrie Cantemir”, ediția 19. Potrivit Alionei Manciu, șefa Serviciului Asistență Metodologică, această campanie are menirea de a atrage câți mai mulți utilizatori la bibliotecă, dar și de a promova serviciile de bibliotecă. În acest context, fiecare trecător au primit de la bibliotecari câte un sticker cu zâmbet care poate fi încleiat pe orice dispozitiv, dar și câte un pliant cu informații despre serviciile bibliotecii. Detalii citiți pe site-ul expresul.md”.

[Transcriere: Alla Ceapai].

XS
SM
MD
LG