Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni


Invitata emisiunii este Irina Ostaci.

Un ziar în fiecare seară: „Expresul” din Ungheni
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:38 0:00
Link direct„Un grup de tineri călărășeni a avut parte de o experiență unică la Covasna, localitatea de peste Prut cu care orașul Călărași este înfrățit de mai mulți ani. Cei 13 tineri membri ai Consiliului local al tinerilor din oraș au mers peste Prut la invitația primarului de Covasna, Gyerő József. Aceștia au fost cazați lângă o pârtie de schi și au trăit experiențe unice. În cadrul Serbărilor Zăpezii, tinerii au participat la un vast program și concursuri de săniuș, patinaj, schi alpin și snowboard. Pe lângă distracțiile oferite de organizatori, delegația de la Călărași a participat și la marea sărbătoare - Aniversarea a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, unde au putut admira parada militarilor și au gustat bucate tradiționale românești. „La Covasna am făcut cunoștință cu obiceiurile, tradițiile, culinaria și alte obiecte de valoare specifice acestui oraș, care sunt puțin diferite de ale noastre. Totul a fost perfect și chiar mi-aș dori ca pe viitor colegii noștri din Covasna să ne viziteze. Sunt sigur ca ar fi o experiență de neuitat pentru toți”, a spus tânărul călărășean, Petru Gandrabură.

Frumusețe, culoare și mult dor. Duminică, 2 februarie, la Muzeul de Istorie și Etnografie din Ungheni s-a lansat expoziția artistului plastic Ilie Cojocaru, cu genericul „Recviem pentru Raisa”. 65 de opere de artă. Atâtea au fost expuse și tot atâția ani ar fi împlinit soția artistului plastic, Raisa Cojocaru, fosta directoare a Școlii de Arte din Ungheni, pe 25 ianuarie. „O expoziție de acest gen nu am organizat niciodată. Nu puteam să nu o organizez acum”, a declarat artistul plastic. Cele 65 de lucrări sunt pictate în perioada anilor 1970 – 1995, în perioada când „m-am format ca artist”, vorba lui Ilie Cojocaru. „Iar creațiile respective au fost marcate, în mare parte, de personalitatea ei”. Expoziția se va afla la Muzeul de Istorie și Etnografie din Ungheni pe toată perioada lunii februarie.


Unghenenii într-un număr mare au venit aseară să o asculte pe interpreta de muzică populară Silvia Zagoreanu. Pe 6 februarie dânsa a prezentat la Palatul de Cultură din Ungheni un vast recital de romanțe și cântece de petrecere care a bucurat sufletul unghenenilor. Genericul serii a fost: „Romanța inimii vă cânt”. Pe 6 februarie, Silvia Zagoreanu și-a sărbătorit ziua ei de naștere, plus la aceasta, este și ziua în care s-au împlinit 2 ani de când dânsa a lăsat capitala, unde a activat 20 de ani, făcând și o carieră de invidiat acolo și a venit la cârma Palatului de Cultură din Ungheni. „Vreau să vă văd cât se poate de des aici, în sălile noastre de spectacole, cu diferite ocazii. Pentru că aici venim să ne încărcăm cu energie pozitivă”, s-a adresat dânsa spectatorilor. De subliniat că Silvia Zagoreanu este o apreciată interpretă de muzică populară, deținătoarea titlului onorific „Maestru în Artă”, dar și directoarea Palatului de Cultură din Ungheni.”

XS
SM
MD
LG