Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Gazeta de Chişinău


Invitata este Victoria Popa de la Gazeta de Chişinău.

Un ziar în fiecare seară: Gazeta de Chişinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:09 0:00
Link direct

„În ediția de mâine a GAZETEI de Chișinău, în editorialul său „ Dumnezeu, Legea şi majoritatea”, scriitorul Mircea Ciobanu scrie că, citez: „Majoritatea, ca să fie respectată, trebuie să fie majoritate. Să-şi impună punctul de vedere, voinţa şi opinia. Să-şi administreze această voinţă şi acest punct de vedere. Să nu fie doar mulţi (şi doar temporar) la număr, să nu fie o majoritate de conjunctură... cum se întâmplă, azi, d.e., în forul suprem al democraţiei noastre. Fluiditatea masei gelatinoase din parlament ne sugerează că e o eroare în sistem, că acolo nu avem opinia majorităţii. La fel, lipsa de voinţă a majorităţii (sau: majoritatea iluzorie) naşte preşedinţi de plastilină, precum actualul.”

„Mai rău decât Covid doar govID poate fi” este titlul comentariului fostului ministrului de finanțe, Veaceslav Negruța. Citez: „Această campanie a lui Dodon se termină. Perioadă în care Dodon i-a pus în libertate pe toți prietenii fideli ai Kremlinului și ai clienților laundromatelor întâmplate pe aici. Dodon și-a decorat armata de interpreți care cântă din repertoriul familiei Dodon. Imnul familiei Dodon fiind despre „fumul de țigară mentolată”. Dodon a reușit să se înțeleagă cu „omologul” său de peste Nistru cum să le meargă schemele mai departe, la doi. Și cum, în schimb, „omologul” să-l ajute cu niște mii de voturi la pachet cu achitarea din kuliokul lui Dodon.”

Comentatorul Adrian Ciubotaru în articolul său de fond publică a doua parte a editorialului „Cele două belele” (II) în care face prezentarea candidaților la președinția Americii. Citez: „Nu-mi rămâne decât să-mi exprim regretul că țara pe care am luat-o întotdeauna drept model de civilizație și democrație, a ajuns să-și aleagă președintele dintre o caricatură a dreptei și o fantoșă a stângii.”

Întrebarea cetățeanului turmentat, „Eu cu cine votez?” din piesa „O scrisoare pierdută” de Caragiale, este la fel de actuală, după 136 de ani de la scrierea ei. Majoritatea moldovenilor sunt turmentați de învălmășeala electorală. GAZETA de Chișinău a realizat un sondaj inspirat din acest laitmotiv.”

XS
SM
MD
LG