Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Gazeta de Chişinău


Invitata acestei seri este Victoria Popa de la Gazeta de Chişinău.

Un ziar în fiecare seară: Gazeta de Chişinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:19 0:00

„În ediția de mâine a GAZETEI de Chișinău, în comentariul său, intitulat „Legea lui Filip”, la patru ani, expertul în economie, Veaceslav Negruța, aduce în atenția publicului că „zilele acestea se împlinesc patru ani de la punerea în aplicare a „Legii lui Filip”.

Negruța ne informează, cităm: „Cetățenii R. Moldova au achitat deja, în patru ani, aproape 3,2 miliarde de lei pentru a întoarce banii furați din sistemul bancar. Mai avem de întors încă 21,3 miliarde. Dacă nimic nu se recuperează din „miliardele furate” și nu are loc stingerea datoriei înainte de termen, operațiunea asumată de Guvernul Filip în 2016 va costa bugetul de stat până în 2041 suma de bază de 13,3 miliarde de lei plus procentele de 11,2 miliarde de lei, în total 24,5 miliarde de lei sustrase din bugetul de stat până în 2041.

În fiecare an este sustras circa un miliard de lei din buget care se îndreaptă spre BNM, iar începând cu anul 2029 suma anuală chiar va depăși un miliard de lei până în anul 2041.”

Două luni versus două săptămâni” se intitulează editorialul scriitorului Mircea V. Ciobanu. „Două săptămâni. Acesta este termenul dat poporului să se dumerească, într-un final de bătălii electorale fratricide, pe cine să aleagă preşedinte. Puţin probabil ca cineva să câștige din prima încercare, având în vedere că sondajele (diferite, fie şi tradiţional părtinitoare, avantajând un candidat sau altul) înclină, toate, spre un scrutin cu două tururi. Cele două săptămâni nu sunt de neglijat. Dar sunt numai două. Paisprezece zile”.

În analiza sa, Adrian Ciubotaru, vorbește despre rezultatele alegerilor din România.

GAZETA de Chișinău lansează un ciclu de interviuri cu persoanele care candidează la funcția de președinte al Republicii Moldova în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie. Transmitem pe această cale invitația către toți candidații de a ne acorda un interviu.

Primul interviu „Doar cu promisiuni deșarte nu poți hrăni poporul”, publicat în ediția de mâine, este cu Maia Sandu, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

Maia Sandu compară actualul scrutin cu cel din 2016, în care a concurat cu Igor Dodon. Ea vorbește despre lecția pe care a învățat-o în urma acestei confruntări și spune cum va lupta împotriva fraudelor puse la cale de socialiști.”

XS
SM
MD
LG