Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Gazeta de Chişinău


Invitata este Victoria Popa de la Gazeta de Chişinău.

Un ziar în fiecare seară: Gazeta de Chişinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:11 0:00
Link direct

„În ediția de mâine a GAZETEI de Chișinău, în editorialul său intitulat „Dodon. O stare de spirit”, editorialistul Adrian Ciubotaru scrie, citez: „ Pe cetățeanul cu scaun la cap din RM nu-l scârbește Dodonul concret, ci Dodonul colectiv. El fuge de semenii săi, nu neapărat de Igor Nicolaevici și nici de socialiștii lui. Și asta pentru că PSRM azi este, iar mâine, grație vreunui (alt) Plahotniuc, poate să nu fie, pe când Dodonul colectiv rămâne.”

„Cine va pierde”? se întreabă scriitorul Mircea V. Ciobanu în editorialul său. Citez: „Dacă azi majoritatea populaţiei acceptă integrarea europeană, este anacronic şi ilogic să dăm frâiele unui candidat asiatic. Dar neunirea şi ura ne-ar putea juca festa încă o dată. Şi am rămâne proşti.”

„Ciprul a decis, brusc și surprinzător, stoparea schemei de acordare a cetățeniei cipriote contra bani. Așa-zisa „golden visa” sau „cetățenie prin investiție” s-a închis în Cipru în urma unui scandal de corupție cu implicarea unor înalți demnitari, cu înregistrări și imagini video anexate ca dovezi”, scrie în comentariul său săptămânal, expertul în economie, Veaceslav Negruța. Citez: „Probabil, vom avea posibilitatea să ne convingem că o mare parte din R. Moldova e scoasă și înregistrată într-un off-shore, iar populația este sărăcită metodic și intenționat de grupuri de interese și persoane corupte de la putere. Pentru că Ciprul e doar o destinație. Mai sunt Bahamas, Panama și multe alte jurisdicții de unde „vin” „investițiile” ca să ne sărăcească economia și mai mult.”

Din seria de interviuri cu persoanele care candidează la funcția de președinte al Republicii Moldova, în cadrul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, este publicat interviul cu Octavian Țîcu, candidat al Partidului Unității Naționale la alegerile prezidențiale. Octavia Țîcu a răspuns în convorbirea avută cu GAZETA de Chișinău la întrebările: Ce nu a mers în reperarea unui candidat comun, cel puțin, cu Blocul Electoral Unirea? Ce plan de acțiuni trebuie să aibă un candidat al dreptei după înfrângerea lui Igor Dodon? (Potrivit unor scenarii, Dodon râvnește la funcția de premier în cazul unei înfrângeri.) Care este, de fapt, cea mai mare problemă a Republicii Moldova și de ce unirea cu România este un panaceu pentru toate dificultățile cetățenilor Republicii Moldova?”

XS
SM
MD
LG