Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: media-azi.md şi mediacritica.md


Invitata este Victoria Gorincioi.

„Autoritățile au redus cu 30 la sută tarifele pentru instituțiile media care închiriază sedii în Casa Presei și susțin că ar putea face și alte investiții pentru ca această clădire să redevină atractivă pentru mass-media”. Cât de viabile sunt aceste intenții și în ce condiții ar accepta jurnaliștii să revină în Casa Presei - aflați dintr-o nouă ediție a emisiunii Media Azi, care poate fi urmărită pe portalurile www.media-azi.md și www.mediacritica.md, precum și pe canalul Youtube al Centrului pentru Jurnalism Independent.

În contextul săptămânii mondiale a educației media, declarată de UNESCO, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a lansat cea de-a doua ediție a săptămânii educației media, care se va desfășura în perioada 21 - 27 octombrie. Despre evenimentele organizate în cadrul acestei săptămâni (instruiri, concursuri de postere, expoziții de fotografii, vizite în redacții, dezbateri, seminare, mese rotunde, ateliere de discuții) aflați la rubrica „Educație mediatică” de pe portalul Mediacritica.md.


Apropo, Mediacritica.md este cunoscută drept o platformă care promovează spiritul critic și consumul conștient de informații. Articolele publicate la rubricile „Filtrează info” si „Media în vizor de pe acest portal vin în ajutorul jurnaliștilor cu instrumente utile, analize și tutoriale. Ce ascund titlurile „clickbait”? Speculații, senzațional, surse anonime – este unul dintre cele mai recente materiale publicate, care îndeamnă cititorii să analizeze în mod critic titlurile și conținutul știrilor distribuite inclusiv pe rețelele de socializare pentru a face diferența dintre o știre adevărată și una falsă.

Alegerile locale 2019 au fost timp de mai bine de o lună cap de afiș pentru instituțiile media. În cadrul rubricii Comentariu, susținută de portalul Media Azi în fiecare zi de miercuri, Dorin Scobioală, director CAT STUDIO, se va referi la etica jurnalistului implicat în reflectarea luptelor electorale, cu exemple proaspete din actuala campanie.

Tot mâine, Centrul pentru Jurnalism Independent invită reprezentanții mass-media la conferința de lansare a celui de-al patrulea raport de monitorizare a mass-mediei în campania electorală din 20 octombrie curent. Precizăm că în perioada 20 septembrie – 19 octombrie, în cadrul Coaliției pentru Alegeri Libere și Corecte, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a monitorizat comportamentul a 10 radiodifuzori, despre încălcările depistate fiind prezentate săptămânal rapoarte, ce pot fi accesate pe cele două portaluri ale Centrului: media-azi.md și mediacritica.md.”

[Transcriere: Alla Ceapai]

XS
SM
MD
LG