Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Natura”


Invitata emisiunii este Lilia Curchi.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:50 0:00
Link direct


„Revista Natura numărul din martie vine cu o serie de teme interesante, care merită lecturate şi, de ce nu, luate aminte. Numărul începe cu un editorial semnat de Alecu Reniţă şi întitulat „Nevoie de speranţă”. Directorul revistei se întreabă ce se întâmplă cu societatea moldovenească şi cum îşi văd cetăţenii moldoveni viitorul.

În numărul din martie mai găsiţi invitaţii spre diferite locuri pitoreşti din Republica Moldova. Colega mea Silvia Ursu ne invită la Căuşeni pentru a descoperi vestigiile medievale de aici, biserica Adormirea Maicii Domnului, apoi ajungem şi la Zaim pentru a descoperi frumușelele de aici. Găsim o descriere interesantă şi a Donduşenilor la rubrica tradițională „Vetre strămoșești”.

La o altă rubrică tradiţională invitatul de onoare este de această dată doamna Eleonora Cercavschi, directoarea Liceului „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Grigoriopol. Ea se întreabă dacă mai are nevoie cineva de sacrificiul celor care se zbat în stânga Nistrului.

În acest număr venim cu o pagină In Memoriam dedicată memoriei colegului nostru Boris Vieru care a plecat în nefiinţă la 20 februarie după mai mulţi ani de luptă cu o boală grea.

Tradiţional sunt paginile dedicate familie, medicinei naturiste, frumuseții, pagini în care gospodinele şi gospodarii îşi găsesc teme interesante.

Niciun număr al revistei Natura nu apare fără rubrica „Gong”. De această dată abordăm aici două probleme. Prima este degradarea spaţiilor verzi. Cazul concret care este descris se referă la teritoriul Moldexpo, acest centru expozițional care, din păcate, rămâne fără spaţii verzi. Aflaţi din material atitudinea autorităţilor şi administrației acestui centru. Cea de-a doua problemă despre care scriem la rubrica „Gong” sunt incendiile de vegetaţie care sunt în pericol pentru viaţă şi pentru mediu. Autoarea materialului redă tragismul care a avut loc recent pe teritoriul rezervaţiei Ţipova, acolo unde a fost incendiată o bună parte din vegetație chiar pe malul râului, deci în zonă protejată.

Revista Natură oferă şi multe alte teme. Vă îndemnăm să lecturaţi ediţia din luna martie.”

XS
SM
MD
LG