Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Revista „Natura”


Invitata emisiunii este Lilia Curchi.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:39 0:00
Link direct


„Revista Natura vine în luna aprilie cu o doză de căldură în acest mijloc rece de primăvară. Chiar din prima pagină, Alecu Reniţă de îndeamnă spre „Învierea iubirii, bunătăţii şi căldurii umane”. Directorul revistei Natura scrie că Moldova pe care o descoperea în anii copilăriei și adolescenței, o Moldovă care „nu avea în ochi nici scântei de mânie și nici stropi de ură”. „Stricăciunea, în multitudinea ei de forme degradante, a intrat în Moldova împreună cu regimul sovietic de ocupație”, care „a adus în Moldova lupta de clasă, ura, vrajba, dușmănia, stricăciunea generală și urâțenia morală”. Editorialistul conchide că astăzi „nu avem alt drum spre renașterea morală decât reîntoarcerea la iubirea aproapelui, la bunătatea și căldura umană”.

De la ecologia sufletului trecem la abordarea nesfârşitelor probleme de mediu. L-am invitat pe jurnalistul Vadim Şterbate de la Soroca să ne relateze epopeea fără de sfârşit a staţiei de epurare de la Soroca. Colegul nostru a fost intimidat la câteva evenimente în legătură cu un film de tip „no comment” despre starea deplorabilă de la Soroca, unde toate reziduurile biologice şi chimice se scurg direct în Nistru. „Să ne legăm la gură şi să tăcem” e întrebarea de la rubrica „Bună dimineaţa”.

Un îndemn şi mai multe argumente pentru cetăţenii activi sunt parte a articolului „Arborii viitorului, plantaţi la Orheiul Vechi”, din care aflăm detalii despre suprafață de 6 ha de pădure sădită de-a lungul râului Răut, la Orheiul Vechi. Plantarea a fost efectuată de Mișcarea Ecologistă din Moldova şi partenerii proiectului „Comunitate responsabilă - peisaj terestru conservat”.

(Transcriere: Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG