Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Natura”


Invitata emisiunii este Lilia Curchi.

„În acest număr, continuăm să abordăm subiectul despre degradarea spaţiului verde de pe teritoriul Centrului internaţional de expoziţii „Moldexpo”.

Invitatul de onoare al numărului aprilie este Petru Vicol, Directorul General al Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală. Jurnalistul Gheorghe Budeanu îl descoase despre patrimoniul muzeului, drumul către UNESCO, sărbătorile păstrate în satele noastre.

În ediţie mai găsim articole despre proeminente figuri ale neamului. Menţionez două dintre ele: Emanoil Catelly - eroul Unirii răpus ca un sfânt – readus în actualitate de senatorul Ion Hadârcă - şi maestrul Mihai Volontir evocat de publicistul Valerie Volontir.

Din preocuparea revistei NATURA pentru educarea tinerei generaţii, în pagina „Şcoala”, colega Silvia Strătilă, a dialogat cu profesori de la Chişinău şi Iaşi despre sursa răului din educaţie. De nu avem un sistem educaţional model, de ce ne place cum se învaţă, de exemplu, în Finlanda, Coreea, Japonia sau Danemarca, dar nu şi la noi, ne răspund profesori de pe ambele maluri ale Prutului.

Nelipsite sunt îndemnurile la călătorie, prin imaginile fotografice deosebite surprinse la Sângerei, Chişinău sau Oniţcani, dar şi prin rubricile „Descoperă Moldova”, „Vetre strămoşeşti” ş.a.

Revista este completată cu o ediţie specială dedicată resurselor de apă din R. Moldova. Aici găsim Rezoluţia Conferinţei naţionale organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, precum şi detaliile negocierilor de la Kiev privind subiectul protecţiei Nistrului.”

[Transcriere: Alla Ceapai].

XS
SM
MD
LG