Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata de astăzi este jurnalista Olga Gnatkova

„Discuţiile despre caracterul inofensiv din punct de vedere ecologic al produselor agricole moldoveneşti sunt în pare parte un mit, consideră ecologistul Ilia Trombiţchi. El e convins că dacă nu se va face nimic, atunci răspândirea produselor modificate genetic se va extinde. Într-un interviu pentru NewsMaker, ecologistul explică cum influenţează asupra calităţii produselor starea pădurilor şi râurilor. El mai vorbeşte despre cât de lipsit de sens este proiectul de lege privind produsele modificate genetic propus de socialişti. Ilia Trombiţchi explică şi cum de se face că până şi în mămăligă există azi produse modificate genetic.

Autorităţile planifică să privatizeze 30 de gări auto de stat. Similar s-a procedat cu Aeroportul Internaţional Chişinău. În schimbul investiţiilor businessmenii vor obţine venituri din activitatea autogărilor de stat. în curând pe site-ul NewsMaker citiţi un material despre necesitatea acestor privatizări şi cine are de câştigat de pe seama lor.

De la finele anului trecut, în Moldova activează centre multifuncţionale ale Agenţiei Servicii Publice. Ele oferă cetăţenilor servicii după principiul ghişeului unic. Corespondenţii NewsMaker au vizitat câteva astfel de centre din diferite raioane ca să vadă cum ele funcţionează în realitate şi dacă e adevărat că acestea apară cetăţenii de birocraţie. Concluziile le găsiţi miercuri pe site-ul NewsMaker.md”.

(Traducere de Alla Ceapai)

XS
SM
MD
LG