Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md


Invitata ediției e Alexandra Batanova.

Un ziar în fiecare seară: NewsMaker.md
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:53 0:00
Link direct

„În doar câteva luni democraţii au transformat în fortăreaţă cartierul din centrul oraşului în care se află noul sediul al PDM. Democraţii s-au pregătit temeinic de „casă nouă": toate intrările în oficiu au fost blocate prin bariere și piloni pe tot perimetrul cartierului, au fost evacuați toți vecinii nedoriți și a fost amenajată parcarea pe teritoriul Procuraturii Generale. Despre cum PDM a reuşit să facă faţă tuturor „greutăţilor” mutării aflaţi în articolul „Bastionul Democraţiei”.

În autonomia găgăuză a avut loc, la 21 aprilie, un nou congres al deputaților găgăuzi de toate nivelurile. Au participat în jur de 200 de persoane care au discutat despre cum poate fi păstrată și consolidată autonomia. Detalii despre măsurile pe care Găgăuzia intenționează să le întreprindă pentru „a nu permite centrului s-o înfrângă” aflați din reportajul intitulat „Oamenii se tem de găgăuzi ca și de masoni, pentru că noi suntem puțini și puternici”.

Un al reportaj – „Unionismul nu este politică, ci o linie de separare” – este de la forumul etniilor organizat sub patronajul președintelui Igor Dodon. la forum s-a discutat nu atât despre problemele minorităţilor naţionale, cât despre ameninţările la adresa statalității moldovene. Participanţii la forum au vorbit mult despre credința ortodoxă, au acuzat „anumite forţe” în „propaganda lipsei de perspective” a Moldovei ca stat şi s-au plâns că în şcoli copiii studiază istoria stratului vecin. În urma acestor discuţii a rămas neclar însă de la cine vin aceste amenințări.

NewsMaker pregăteşte acum un material despre activitatea psihologilor din R. Moldova care nu este reglementată în nicio lege. Bunăoară, oricine îşi poate deschide un cabinet privat dacă a urmat un curs de două luni. Deputaţii propun un proiect de lege care să reglementeze activitatea psihologilor. Noi încercăm să lămurim ce probleme trebuie să soluţioneze noua lege şi ce capcane ascunde aceasta.”

XS
SM
MD
LG